top of page

Kapszula gardrób férfiak számára.

Frissítve: 2023. dec. 21.


Fotó: pinterest
Kapszula gardrób

Gyakorlatilag nem is maga a helyiség a fontos, hanem a benne tárolt dolgok, ami miatt kapszula gardróbnak nevezzük a gardróbot. A fogalom lényeg az, hogy outfitünk alapdarabjai legyenek benne. Nem a mennyiségre, henem a minőségre törekedve.

Minden férfi és ez foglakozástól független kellene, hogy rendelkezzen három öltönnyel. A három közül egy amolyan formális akár "smoking" szerű is lehet, de színében sötét. A másik kettő már inkább a hétköznapokat hozhatja, mintás és világosabb színekkel.

A következő alap darabok az ingek. Színüket tekintve egy - egy biztos, hogy fehér kell, hogy legyen, ezt követhetik az egységes színűek kék, pink stb. Alap darabokból ott vannak a minták, csíkos, kockás és természetesen a nyárias rövidujjú kubai ingek. Plusz a galléros pólók, illetve a gallér nélküliek. 

Nadrágok esetén az öltönyök mellett szintén fontos alapdarabok a farmer mellet legalább két-két chino nadrág is, melyek színeket is hozhatnak az öltözködésünkbe. Szintén alapdarabok közt szerepük van a garbók és pulóvereknek is. Itt is törekedve arra, hogy ne a mennyiség, hanem a minőség kapjon szerepet a színek mellett. 


Fotó: pinterest
Fiatalos kapszula garbrób

A cipőknél is törekedjünk arra, hogy legalább három - három pár lehegyen, tavasz-nyár és ősz-tél vonatkozásában. Mindegyik évszaknál a casual imádat mellett legyen ott a formális cipő is, és már szinte automatizmus, hogy a sámfa és a nem használt cipő esetén a dobozban tartás elengedhetetlen, hogy sokáig legyen hű társunk a lábbelink. A cipőknél a színek és formák lehetőséget adnak az egyhangúság elkerülésére.


Fotó: pinterest
Zoknik és cipők.

Gyakran nem gondolunk rájuk, de a zoknik és alsóneműk legalább, ha nem egyenragúan fontos darabjai szettjeinknek, ahol, ha már elfogadtuk a minőségre törekvést, így ezeknél is hasonló kompromisszumot kell találnunk. Formális megjelenésnél, "formálisabb" klasszikus zoknik. Az alsóneműt illetően pedig nem várjuk meg a végítélet óráit.  

Kiegészítők is kellenek a kapszula gardróbunkba, sálak díszzsebkendők, kalap, sapka és persze nyakkendők. A nyakkendőkből legyen legalább három és plusz egyedi csokornyakkendő is, bár a nyakkendő az a "dolog", amiből lehetne több is, mert remekül feldobja az alap zakóinkat, öltönyeinket és változatossá teszi őket. 


Fotó: Susann Jonas
Kiegészítőkből is legyen pár darab.

Zárásként, a kapszula gardrób lényegében egy olyan megoldás, ahol nem halmozzuk fel az amúgy teljesen felesleges ruhatárunkat és annak részelemeit, hanem törekedve a saját stílusunkat meghatározó alapdarabok beszerzésére és azokkal való "játékra". Így nem kell arra figyelni, mit diktálnak a divathullámok, és mit akar ránk erőszakolni a fast fashion brandek, mert már rendelkezünk a saját jól bevált eszközökkel.


Barátsággal;


Tibor

276 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page