top of page

A divat nem korfüggő.

Frissítve: 2023. nov. 7.


Fotó: Facebook
Ernyey Béla 81 éves.


Lám, lám nem csak egy szurikáta halála, de egy "korosodó" magyar színész "korosodó" magyar színész stílusa, és öltözködése is verheti a habot a web lábvíz langyosságú lavórjában. Óriási felháborodást keltett, Ernyey Béla outfitje, írja az "újság".

Erre tollat, akarom mondani klaviatúrát ragad a nagyérdemű, és veszett mód ugrik neki a képét a facebookon megosztó sztárnak. Mondhatni elementáris dühvel adnak az egynapos kurzusos divat és stílus guruk tanácsot az idén 81. betöltött színészúrnak. Kellett ez neki?




Fotó: facebook
Nem túl rövid a nadrág szára? Nem!

Rövid a "naci" Béla! ( Kép: Ernyey Béla hivatalos oldala)


A kép alapján, rögvest rohamot kaptak azok, akik a színek ellenségei, és azok is, akik a nadrágszár hossz rövidsége miatt kapnak rángófrászt, vagy épp a mokaszin zokni nélküli hordásának ellenzői.

A harc leginkább attól durvult el, mert sokan úgy gondolják, hogy Ernyey Béla nem a korának megfelelő szettet vettem magára, és úgy tesz mintha az örök fiatalság elixírének titkos őrzője lenne. Vagyis, ha hetven felett vagy, legyél nagypapa vagy legalábbis kopott öltönyösen slampos. Amint, azt itt megszoktuk és punktum!

Minek az a nagy kivagyiság, meg amúgy is. És itt elakadtak az érvek, mert azt azért nehéz lenne ilyen múlttal rendelkező sztárra fogni, hogy ne adj isten meleg, mert ez lehetett volna még a végső adu ász, azok kezében, akik virtuális vitriolt isznak reggelire a sóskifli mellé.


Fotó: facebook
A Soho legöregebb influencere.

A londoni Soho ikonikus nyolcvan feletti stílere.


Ez a rövid, ám nem világrendszereket megrengető hír, ismét adta számomra az apropót, hogy egy régebbi írásom ide vonatkozó részét beemeljem. "A fiatalság olyan hiba, amiről az idő, sajnos, túl hamar leszoktatja az embert." (Agatha Christie)

Jól mondja a krimik királynője. A kor adottság, de nem betegség, és nem lehet akadálya annak, hogy mit tartunk elegánsnak, vagy épp a saját ízlésünknek megfelelőnek. Vagyis, ha a testi és szellemi adottságaim olyan állapotban vannak, hogy még 140 évesen is úgy nézek ki mint, aki legalább kilencven, nyugodtan öltözhetem úgy, mint egy nyolcvanas.

Ellenben, ha ezek az adottságaim, már a hanyatló kormommal együtt elenyésztek, jobb, ha nem erőltetem a témát. Természetesen Ernyey művész úr esetében a kor semleges tényező, mert alkatilag és szellemileg is annyira fitt és fiatalos, hogy ráver némely mai harmincas, vagy negyvenes férfitársára. (Mondhatják, mással nagyon nem is kellett neki foglalkoznia mint, hogy jó formában legyen.) Közben a zárójel nyitása után, jelezném halkan, nem lenne ez a többi férfinek is iránymutató? Na de hagyjuk is, mert a jó kifogások sorjáznának gyorsan, pikk pakk.


Fotó : instagram
Christopher Corey sem ma kezdte.

Ő sem ma kezdte a modell pályát.


"Száz Bélának" is egy a vége, én amondó vagyok, hogy ebben a stílus és divat tematikát érintő "fajsúlyos kérdésben" a művész úr mellé kell, hogy álljak. Mert kérdem, hogy mi a gond azzal, ha nem hagyjuk el magunkat, adjuk magunkat a korai enyészetnek, és ha tudunk maradunk örök fiataloknak? Ugye boomer?

Semmi, maximum az, amit Ernyey Béla is írt, konkrétan ő köszöni szépen, de magasról tesz azokra, akik kritizálják, és még jól is jön, ha van egy kis pezsgés körülötte és a megjelent stílus könyve körül.


Fotó: Ernyey Béla hivatalos oldala
Zoknihossz.

Zoknihossz


Mert mint a marketing alapszabály is kimondja, a negatív reklám is reklám. Csak legyen belőle sok, és beszéljenek róla. Na ennyivel én is hozzájárultam a dologhoz.

Hova küldjem a számlát?

Barátsággal;


Tibor


A blog és a férfistílus támogatója a Powerbelt.hu

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2 Post
bottom of page