top of page

Zakót akarok, és most!

Besztreczey Judit írása


Egész nap azon morfondírozom, milyen az igényes férfi számomra. Be kell vallanom magamnak, az ízléses férfi még koránt sem egyenlő az ápolt személlyel. Ugyanis ez utóbbi csupán a beugró szint – nálam mindenképp. Emberi minimum, hogy legyen tiszta a cipője, körme, haja és foga egy embertársunknak.

Ugyanakkor természetesen nem lebecsülendő a tisztaság és az ápoltság, hiszen már ez is sok esetben hiánycikknek számít, például a tömegközlekedő társadalomban. Egész nyáron megborzongtam a vírusként terjedő igénytelenségtől.

Nehezen tudok együtt élni azzal a látvánnyal, amikor kikandikál a sárgálló, kérges köröm a flipflop vagy a műanyag, feliratos papucsból, s annak is nagyon örülök, hogy a szandálok ugyancsak visszakerülnek a sublótba. Azzal pedig végképp nem tudtam mit kezdeni, amikor a teremtés koronája eltikkadt a rekkenő hőségben, s melegét enyhítendő kidugta szőrös potrohát az atlétatrikóból. Túl sok, túl indiszkrét, túl ápolatlan, túl alpári.


Nem a nők álma ...

Most, hogy lassan, de biztosan őszbe csavarodik a természet feje is, kisimulnak az idegeim, hogy végre eltűnnek a halásznadrágok (zsebbel avagy nélküle), amelyek ugyan semmit sem adnak hozzá a komfortérzetünkhöz, de legalább – nőtestvéreikhez hasonlóan – lényegesen megkurtítják a lábakról alkotott optikai benyomást.

Visszajön helyettük a jeans, magyarán a farmer, amely bár lehetne nagyon elegáns és stílusos férfi (és női) viselet, mégis, elvétve látok ilyet a flaszteren. Van helyette a szétcincált és atomjaira lyuggatott farmerszerűség, amely úgy fest, mintha beleeresztettek volna egy tár lövedéket. Fel nem foghatom, hogy valaki pénzt adhat egy ab ovo felmosórongy állapotban lévő ruhaneműért. A sajtállapotú gúnyához persze kapucnis póló dukál, amely számomra legutoljára Kurt Cobainon volt menő 1993-ban. Vállalom, hogy én aligha tudok felnézni egy kapucnis pólót viselő, ám ivarérett férfiúra.

Ugyanígy vagyok a tarkabarka vagy fehér edzőcipőkkel is: az ilyen holmit viselő férfiakat (és nőket) a szívem mélyén inkább visszaküldeném a homokozóba. Vessenek meg: még az ikonikus Adidas Superstar cipő is számomra a Jamiroquai énekesén, Jay Kay-n mutatott dizájnosan, a millennium idején.


Sneaker vagy sportcipő.

Joggal szegezhetik nekem a kérdést, miként mutatkoznak a férfiemberek egy számomra ideális univerzumban?

Laza, ámde klasszikus összképet nyújt a farmer - ing (természetesen hosszú ujjú!!!) - bőrcipő szentháromság, amely egy ízléses övvel, és hovatovább egy klassz zakóval együtt vágyaim netovábbját testesíti meg.

Ugyanis számomra rendkívül férfias kisugárzása van annak, aki ehhez hasonló öltözetben mutatkozik. Nekem nagyon hiányoznak a kortalanul férfias férfiak az utcákról, a terekről, a munkahelyekről. Száz szónak is egy a vége: drága uraim, ajándékozzátok meg magatokat, és bennünket, nőket is egy klassz farmer-zakó kombóval, amelyhez az ápolt frizura és a kisfiúsan csillogó mosolyotok a legszebb és leghuncutabb kiegészítő.


Ideális? Lehet. Próbáld ki!


@Besztreczey Judit

340 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page