top of page

Viselhet-e rövidnadrágot a "férfi"?

Frissítve: 2023. jún. 24.


Nekik szabad csak?


A kérdés jogos, mert a nyári meleg, a "globális felmelegedés" és ezalatt ne értsünk félre semmit, mert nem az úgynevezett forrónadrágot dicsőíteném ezekkel a sorokkal, és nem is a kis költségvetésű pantallónak állítanék szobrot.

Az írásom lényeg, hogy amennyiben a rövid naci mellett döntesz az alábbi – nem akarok erős szavakat használni – szabályokat jobb figyelembe venned. Avagy a kérdés inkább az, viselhet-e rövidnadrágot, "hol, milyent és ki".


Egyik sem a jó megoldás!


A, A rövidnadrág nem „forrónaci”.

Jól írta a facebook oldalamon, az egyik kedves kommentelő, hogy a rövidnadrág nem Tom Selleck Magnumjának fehér shortja, amiben csak úgy "domborodott" a nyolcvanasévek vége. Valóban, a short az short, és nem a mai kornak megfelelő rövidnadrág. Ezzel valóban megválaszolva az égető kérdést, hogy a rövidnadrág hossza, milyen legyen. Hosszabb, mint azt Magnumon láttuk.


A kevesebb, néha több.


B, A rövidnadrág nem a többzsebes, ülep alá lógó boka felett végződő gatya.

Tudom minálunk, ahol a bőgatyát nemzeti szimbólumként hordjuk, még ha az öltönyben önt formát, így sajnos nem megkerülhető ez a nadrágtípus.

Az érvek melyek ehhez a csodához csábítják nem kevés rajongójukat, a kényelem melyet a bősége, és a sokzsebben rejlő praktikuma adja. Tele lehet tömni a zsebeit, így akár táska sem kell, mert a fél Révai nagylexikonja is belefér. Ide sorolható; a közkedvelt bermuda is, de az remélhetőleg eltűnik a háromszögben végleg, és maximum a tér - idő görbülés következtében kerül majd elő újra.


A negatív példák halmaz.


C, A rövidnadrág nem a sportokra használt "bringásgatyó".

Annak a szerepe ott van, ahol el kell érni gyorsulás megfelelő szintjét, az áramvonalas kialakítással és testet szorosan követő megoldással. Hála, ezért ebből a típusból láthatunk a legkevesebbet, a nem rendeletesé szerinti használat során! Futárok, és egyéb városi túlélők szíves segítségével.


Jó példával elöl "ülve".


Az igazi rövidnadrág egyszínű, a hossza pont a térd felett végződik, - ezért nem térdnadrág – a zsebeinek száma négy vagy öt. Színe inkább egységes, lehetőleg inkább kerülve a sötét árnyalatokat, de nem baj, ha van benne egy kis fantázia akár rácsmintás is. A rövidnadrágot nem hétköznapi irodai, és vagy sétálóutcai viseletre tervezték.

Fontos, hogy ennek a ruhadarabnak valóban csakis a kikapcsolódásra szánt időben és helyén van szerepe. Strandok közelében, kerti party, sütögetés.

Szigorún sem lenne helye a nyaralás idején az utcákon, és a szálloda reggelizőjében. Bár tudjuk a lelazulás mára mindennek az elfogadása lett, így ez az outfitekre is vonatkozik.

Tanuljuk meg, hogy ezzel nem leszünk lezserebbek, és vagányabbak mert kivillantjuk akár még edzett alsó végtagunkat, olyan helyen, ahol ezt nem illendő megtenni.

Alapból vannak férfiak, akik azt vallják, hogy "felnőtt hím egyed" nem hord rövidnadrágot, mert már nem óvodás. Ezzel én vitatkozom, és nem vagyok ennyire szigorú, mert igen is hely van az öltözködésben ennek a kényelmi megoldásnak.


Ez már nem is rövid.


Bár tudjuk és látjuk, hogy világmárkák és luxus brandek, rengeteg energiát és tervezést fektet a náluk is fellelhető "félbevágott" nadrágokba, én azt gondolom, mégsem érdemes anyagilag "legatyásodni", ehhez a szetthez.

Még az is belefér, ha az egynyári viseletünket nem e legexkluzívabb helyről szerezzük be. Hordj tehát rövid nadrágot, feltűrt ujjú laza len inggel, vagy galléros pólóval, de tudd merre és hol jelenhetsz így meg.

Barátsággal;

Tibor
Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commenti


Post: Blog2 Post
bottom of page