top of page

Három férfi, három magyar stílus.


Outfits, Fotó: Susann Jonas
Hárman, három outfitben.

Régóta nem írtam már a blogra, pedig lett volna rá lehetőség és alkalom is, mert a téma mindig az utcán hever, vagyis jön szembe velem. Mint itt is, hogy állandóan kapom a fejemre a közösségimédia megosztások alatt, hogy ez nem magyar, nem lehet idehaza beszerezni és mert nem az átlag férfi stílusa.

Idén már jeleztem, hogy sok mindenben változom, változik az oldal és változik a stílus is. Kevesebb néha több elve mentén, illetve nem minden olasz az, aminek azt mondják.

Előző években sokszor estem abba, a hibába, hogy mentem azok után, akiket úgy gondoltam, hogy érdemes követni, kedvelni és ezzel adok is nektek. Pedig hamis volt!

Hiba volt!

A legfontosabb az, hogy saját utam és a magyar stílust "hirdessem".

Így lett apropója ennek a fotózásnak is, amit három kedves barátommal és peresze a fiatalabb generációt bemutatva hoztunk tető alá Susann Jonas lencséje előtt.

Az is igaz, hogy a "fiúk" nem ma kezdték a "pályát", de így is példa lehet talán mindenki számára, hogy nem csak a "nápolyi váll" vagy az "öltözz szoknyába, mert ettől leszel progresszív", illetve "topisan szép az élet" a járható út.

A "papagáj" sem lesz látható, de a több zsebes térdnaci sem.

Azt gondlom ez lehetne a magyar stílus, a magyar "Pitti Uomo", ahogy ezt egy kommentben kaptam.


TothBarnabasStilus Fotó: Susann Jonas
Tóth Barnabás stílus

Kezdjük a sort Barnabással, akinek egy remek ízléssel kezelt stílus oldala van a facebook és instagram lapjain. Így tehát nem most kezdet az ismerkedést az öltözködéssel, de megjegyzem, hogy három évvel ezelőtti találkozásunkkor még volt "mibe" beleszólnom. (Bárcsak én is így kezdetem volna ... )

Barnabás (jajj de humoros!) nevéhez híven barna árnyalatban hozta a formát.

A cipő egy tassel loafer (Zara), a zokni piros színe nála védjegy (hazai webshopból) a kétrészes öltöny és ing (Van Graaf) nyakkendő horgolt csíkos,(magyar webshop) amúgy bárhol beszerezhető, csak rá kell keresni.

A kiegészítők, diszkréten illenek az összképhez, amit szintén bárhol meg lehet venni, díszzsebkendő és karkötő, karóra.

Ennyire egyszerű ez!


TothBarnabasStilus Fotó: Susann Jonas
Tóth Barnabás Stílus

Amennyiben bele akarunk kötni, megelőzőm; direkt nincs öv, ami persze lehet hiba, de nézzük el ezt a szabad "sprezzatura" mentén. Mert ugye, ha stílus van ... ja ezt nem, ide!


Fotó: Susann Jonas
Molnár Zoltán

Molnár Zoltán már ismerős lehet számotokra az oldalmaról, hiszen stílustanácsadás során több komplett szettet raktam össze számára a Hockerty oldaláról és Susann Jonas fotóival tavaly az egyik szettet be is mutattam.

Zoli képviselte azt az általam lezsernek (smart casual) kért vonalat, amit a fotózás előtti egyeztetések során megbeszéltünk.

Így aztán a színek harmóniája és a minták találkozása már az ő remek érzékét mutatják. Sokszor láttam Zolit a facebookon és mindig rendben volt. "Bájdövéj", nem modell, pedig úgy néztek rá is és Barnabásra is az utcán a fotózáskor.

(Jogásznak készülő másoddiplomás hallgatók mindketten.)

Zoli szettje; cipő egy magyar webshop (e-cipő) terméke, zokni (C&A), nadrág és mellény (Saxo London), ing (Hugo Boss) zakó és öv pedig (Balance Men's Fashion). Nyakkendő (C&A) zsebkendő (Andre Melegh kézműves selymek).


Fotó: Susann Jonas
Molnár Zoltán

Kössünk bele; itt is van lehetőség, de megelőzőcsapást mérek. A nyakkendőt Zoltánunk túl hosszúrra kötötte, így a mellény se tudta palástolni. Habár lehet a mellény volt túl rövid. Talán a fekete cipő helyett, a szín egység miatt egy sörtétkék jobb lett volna, de ez a kukacoskodás, mert ez a fekete oxford gyönyörű.TiborStilusLapja Fotó: Susann Jonas
Tibor ( a Tibor Stílus Lapjáról)

Akasszuk végre a "hóhért", avagy én, mit követtem el a stílus és elegancia ellen. A totális üzleti modellt hoztam, talán a cipővel léptem túl a hétköznapok szürke unalmán, törve meg az egységet. Unalmas is lesz az kompozíció leírása.

Cipő, double monk (Hockerty saját terv alapján), zokni (Most nevess; Aldi.), háromrészes dupla gombolású mellénnyel rács mintás kevert szálas nyári gyapjúszövet (Hockerty saját tervezés), ing mandzsetta gombos fehér vasalás könnyített anyagból (mi lenne más; Hockerty), nyakkendő (magyar webshop), mandzsetta és zakó dísz (Zulejkha porcelán magyar kézműves termék), díszzsebkendő (Silk&More magyar selyme festő), karóra(Trendhim webshop).

Rejtett, de rajtam még egy gombokkal illeszkedő nadrágtartó is volt(nemzeközi webshop).Fotó: Susann Jonas
Tibor (a Tibor Stílus Lapjáról)

A hiba; itt is van, sőt. Az ingem túl rövid, így nem lóg ki a zakó ujja alól, plusz a reggeli nagy rohanásban a dupla windsor kötés miatt a nyakkendő anyaga az ingem gallérját felgyűrte és így, nem fekszik szépen.

Ezért nem leszek kiátkozva a stílus felszentelés nélküli templomából. Remélem!Fotó: Susann Jonas
Mi; Barnabás, Zoli és Tibor

Amikor az írásom elején írtam, hogy a stílus magyar is lehet, a képek alapján úgy érzem nem hazudtam nektek. Biztos lehet még több hibát találni bennünk és az outfiteken, de úgy gondlom, hogy ha csak fele ennyit tenne bele a magyar férfitársdalom az öltözködésének igényességébe, már szebb és stílusosabb lenne a hazai uták képe.

Mint látható, nem kell hozzá messzi országokba menni, a weben és az üzletek gondolái, polcai közt is talál ízléses dolgokat, Ádám a teremtés koronája (bár az a korona már inkább, hagyjuk..).

Minden márkára rá lehet keresni, illetve linket is tettem hozzá.

Nem kellenek ide olasz influencerek, ha vannak idehaza is ilyen férfiak. Sőt, ha azt nézem nem csak Budapest az ország "vízfeje", vidéken is van élet.

Panaszkodni pedig csak nagyon indokolt esetben kellene a választékot nézve.

Kedves férfi társaim, ez nem Róma, nem Nápoly, nem London; ez lehet Budapest, Debrecen, Zalaegerszeg, akár Siófok is.

Ne mi legyünk a szubkultúra, amit lassan a múzeumokban fognak mutogatni.

Legyünk mi a trend!


Barátsággal;


Tibor

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page