top of page
Szerző képeUgodiTibor

A „szabados“ sajtó


Ők nem a sajtó munkatársai


Én értem, hogy amióta a Capitoliumot megostromló tömeget vezető Sámán, szarvval a fején és szőrökkel a testén lépett be a "szentélybe", már szinte miden megengedhető.

Vagy mégsem?

Úgy tudom, de ha nem mégsem így lenne, vessetek rám követ, vagy a hamut szórom majd a fejemre, hogy a Fehér Ház sajtótájékoztatójára belépni, szigorú "dress code" előírás esetén lehet, még akkor is, ha azt nem az elnök tartja meg, hanem a szóvivő, vagy egyéb tisztviselő.

Avagy majdnem mindenki számára elő van írva, hogy miben kérdezheti a kérdezendő politikust, vagy szóvivőt, minisztert, tisztségviselőt.


Amerika talán "legliberálisabb" elnökét kérdezi a sajtó


Jut eszembe egy „konteo“, ami Ronald Reagenről terjedt.

Azt mondta, - vagy sem - amikor megválasztották elnöknek, leváltva Jimmy Carter demokrata elődjét, hogy na akkor most kitakarítjuk a "kötöttpulóveres" emberektől a Fehér Házat.

Utalva arra, hogy nem igazán nézte jó szemmel a stílusban is liberális előd embereit.

Ha igaz, ha nem Cartert sem lehetett slendriánul felöltözve kérdezni, pedig nem volt republikánus és nézeteit tekintve is puhább volt az őt követő elnöknél.


Jimmy Carter ingujjban


Az idő múlásával, ezen semmit sem változtatott, hogy a világ megengedőbb lett a ruházat tekintetében, és liberálisabb elnönkök jöttek mentek. A hölgyek és urak ruházati előírása maradt, bárki is állt az emelvényen.

Na de lássuk mi a helyzet e „itt e lángoktól ölelt

kis ország"(ban), avagy miben kérdez a hazai újságíró, ha kormányinfón van.


Várj, ez nem egy "vitorlás dzsembori"


Ugye mennyire színes és „elfogadó“ a mi konzervatív kormányunk! Mindent elfogad, és eltűr.

A legalapvetőbb emberi magatartás a tisztelet jele, hogy levesszük a sapkánkat, ha bemegyünk valahová, arról már nem is beszélve, ha kérdezünk bárkit, bármiről. (kommunikálunk)

Tudom, tudom ez nem a Fehér Ház és nem is az Elysée - Palota, hanem egy kormányinfó Magyarországon.

Azt is értem én, hogy nesze nektek én ezzel sem járulok hozzá, az "autokrata kormány" tiszteletéhez, hogy felvegyek valami oda illőt, sőt a sapkám se emelem meg előtte.

(Micsoda boomer vagyok megint ... piff!)

Az úr példája nem egyedüli, (ő mindig így, és máshogy sosem) mert végig szenvedve pár hasonló sajtó esemény közvetítést, láttam másokat is hasonló outfitben, követve ezt az öltözködési stílust.

Viszont akkor kéretik némi tolerancia akkor tőlük is, amikor heves hőfokon csinálnak viccet szintén ezek a "sajtómunkások", egyes politikusaink öltözködéséből.

Máskülönben pedig, nagyon hiányzik, hogy végre egységes öltözködési rend, (minimális dress code) legyen egy - egy ilyen sajtó eseményen. Nem lenne ördögtől, való és nem hinném, hogy sértene bármiféle jogot. (Amennyiben igen, mindenre megoldás a T.A.SZ)

Adjuk meg egymásnak azt a tisztelet, ami még a legalapvetőbb normákkal is megegyező.

Barátsággal;

Tibor


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Комментарии


Post: Blog2 Post
bottom of page