top of page

Érkezik a tél és vele a "sídzsekisek".


Minden férfi - "tisztelet a kivételnek" télikabátja


Tízből, nyolc férfi úgy gondolja, hogy a tél és a hideg idő beköszöntével le lehet tudni a kabátot helyettesítő univerzális felhasználású síoverálokkal.

Ki kell, hogy ábrándítsalak ez maga a borzalom!

A sídzseki a sportolás és talán hegyi túrázás ruházata. Nem, nem utcai viselet!

Még akkor sem, ha színes és márkás. Sőt!!!Sajnos sokszor látom már egyes téli napon színházi ruhatárákhoz vonuló férfiakon is.

Persze hibás a divat, mert ugye az utóbbi években a steppelt anyagú "pufi" szőrös kapucnis kabátok jöttek mentek az utcán, így aztán a síoverál is gondolta magát, hogy oda illik.


Hol vannak a szövetkabátok?


A téli öltözködésben ha úgy gondolod, hogy szeretnél elegáns lenni, megkívánja a szövetkabátot.

Tudom, tudom, hogy most az jön, hogy a mínusz húsz fokban sokra megyek a szövettel, mert nem véd a fagyos szellők ellen.

A szövetkabátok alá fel lehet, és fel is kell rétegesen öltözni. Micsoda meglepetés ... Illetve a szövetkabátok nagy részénél már nem luxus a vastagabb bélés sem.


Nem igaz, hogy nem lenne lezser ...


Akik hiányolják a szövetkabátok "sportos" - tiltott szó - lezserségét azok nagyot tévednek. Egy jól megválasztott és mintájában is hatásos kabát lehet könnyed és casual stílusú.

A szövetkabátok árban sem drágábbak, mint egy pufi vagy sídzseki. A tisztítás persze lehet macerásabb, de ennyit meg lehet és kell is engednünk magunknak.


A tweed kabátok reneszánsza Ralph Lauren módra


Igényesebbek részére pedig az általam preferált Hockerty kínál olyan megoldást a szövetkabát szerelmeseinek, amit kevesen tudnak. A linken látható, mekkora szövetválasztékkal és mintázatokkal kápráztatnak el, amit szabadon variálhatsz. Ár - érték arány pedig vetekszik a fast fashionnal . A kész terv utáni rendelésnél a TIBOR kód 10% kedvezményt is ad a megrendelésnél.

Erről majd egy igazi őszi lookbook után majd bővebben!


Duplasoros Hockerty karácsony


Még egy nyomós érv a szövetkabátok mellett.

"Áldassék" az energia krízis, ugyanis lehetséges, hogy az eddig valóban túlfűtött irodák mérsékelt fűtése már megengedi a három részes öltönyök használatát, vagy a zakó alatti mellényeket.

A konklúzió; a síoverált, dzsekit ne vedd fel a hétköznapi életben!

Ebben kiegyezhetünk?


Barátsággal;


Tibor


473 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page