Vannak itt nálam fiatalabbak?

2017.02.02

"A fiatalság olyan hiba, amiről az idő, sajnos, túl hamar leszoktatja az embert."

Agatha Christie

   Oké, nem ennyire fiatalokra gondoltam a mai poszt megírása előtt, hanem azokra a pályakezdő ifjú titánokra, akinek a "nagyfőnök" az az ember, aki megmondja, hogy fuss, hozz, nyomtass, másolj ... és a többi és a többi. Irodai srác vagy, de nem tudod mi a legjobb megoldás az öltözködésedre, hogy az "kényelmes" ( ilyen szó nincs ), de egyben üzletiesen magabiztos is legyen, adok, most pár tippet mi legyen alulról felfelé rajtad. Bár minap olvasgatva az arcos könyvet, meglepő ám nem mulatságos bejegyzést láttam egy "divatblog" posztja alatt; " Annyira jó látni, hogy az idősebb generáció is törődik az öltözködéssel ... Vajh mire gondolt a blogger? Na, ezt a az ellentmondást teszem ma helyre. 

    Első, a cipő! Mivel még nem vagy a Krőzusok klubjában, és az arany hitelkártya sem korlátlan keretű, anyu, apu meg azt mondta állj a saját két lábadra fiam. A cipőkérdésben a szépség és az irodai megjelenés egysége kell, hogy szerepet kapjon. A fenti két cipő, erre pont alkalmas, de jelezem nem az igazi. A loafer téliesített modellje, ( mi ez ha nem autó? ) az ideális. Viszont a fűzős vagy chelsea változat a jobb a mi éghajlatunk esetében. Igaz, már lassan nem tudjuk melyik az az éghajlat, de azért biztos, ami fix, a hó és a hideg még gyakori vendég nálunk. 

   A második a nadrág. Itt két döntés előtt állsz, lehet egy igazi casual megoldás felé menni, és egy jobb minőségű, de nem teljesen extra slim chino, persze színében inkább a sötétebb tónusok felé haladva, de lehet zöld, csak ne teljesen fekete. A szürke ötven árnyalat sem a te színed, hidd el. Vagy a másik megoldás, hogy egy slim fit, de anyagában strapabíróbb öltönyt veszel. Erre nagyon jók a mára ismét terjedő jersey anyagok, vagy bársony. Illetve a kettő kombinációja a nadrág chino, és a zakó egy navi kék jersey. 

  Nem inge, ne vegye magára! De, de! Harmadik az ing. Itt sajnos nincs mese, persze az előzők esetében sem volt, de a minőség és a szín fontos tényező ahhoz, hogy business casual szerelésed akkor is megállja a helyét, ha netán egy gyors meetingre ( bakker magyar nyelv istene... megbeszélésre ) kell beugranod, amire nem számítottál. Ráadásnak ott a nyakkendő is amit fel kell kapnod, ha már nem abban pózoltál egész nap. A színek esetében a navy mellé persze nagyon más nem mehet, mint a sima, szimpla egységes halvány árnyalatok, vagy a fehér. A gallér esetében én már a rövidebb cápa megoldást javaslom, mert a széles nagy gallérú cápa kicsit formabontó lenne a kétgombos vékony reverű "navi zakó" mellé. Az inged legyen regular fit, vagy slim, de pont akkora, amiben még jól érzed magad, és nem hozod izmaid dülledésével kellemetlen helyzetbe a megbeszélésen jelen lévő pocakosabb, idősebb főnökeid. ( Illetve a kolléganők lelki állapota is fontos tényező! ) 

    Az utolsó a nyakkendő. A nyakkendő, ami a vagy van rajtad vagy nincs, de jó, ha ott van készenlétben az irodai életmentő doboz mellett. Mert ha gyorsan fel kell kapnod, nincs, mese nem lehet, hogy nincs kéznél. Itt igazodva a többi ajánlatom színvilágához, amit a nyakadba kötsz, nem lehet figyelem elterelően rikító, de tré sem. A megfelelő az egységes színek, vagy rácsok és apró minták világa. Az ing és a nadrág, zakó harmóniájában. Javaslom a mára ismét divatos, vékonyított formát, itt viszont az alkatunk fontos szerepet kap. Minél vékonyabb a nyakkendő, annál magasabb és karcsúbb alkaton áll jól. A nyakkendők kötése is fontos főleg a vékonyított formánál. Tanulj meg pár remek csomózást. Nem hajókötél viszont, tehát túlzásokba ne ess. 

   Végül nem írtam a nadrág tartását biztosítószíjakról, övekről, de itt a cipő színéhez igazodó bőr, vagy fonott bőr az igazi. Ne használj fonott gumis divat övet, nem illik az irodai melóhoz. Az övek esetében a praktikusak a mára elterjedt gyors záras megoldások ahol, nem kell vacakolni a lyukak keresgélésével. Egyes webes források esetén már lehet szerezni ebből olyan megoldást, aminek a hosszát egy laza ollóvágással te állíthatod be. Az öved esetében a szélesség, ami még fontos tényező. Az öv ne legyen vékonyabb, mint, a nadrág övvezetője. 

  Most már mehetsz a "bosshoz", keress sok pénzt, neki, de jobb, ha magadnak, mert te ülsz majd a helyébe. Ehhez viszont az úton a jó munkád mellett, a megjelenésed is vezet. Legyél jól öltözötten fitt, érezed magad a bőrödben jól, még ha a munkád nem is az álmaid álomállása. " Semmi nemes nincs a szegénységben. Voltam már szegény is, voltam már gazdag is, de ha választani kellene, mindig az utóbbi mellett döntenék. " Ne feledjétek a fenti idézet mellett követni,a facebook és instagram oldalam, és az új formában elindult Youtube csatornám! A blog szakmai partnere a Digel Store Budapest volt. Cím: Budapest, Október 6. utca 3.

Barátsággal : Tibor