Tavasz van?!

2018.03.28

" A téli álmot felváltja, a tavaszi fáradtság "  - ismeretlen facebook bölcstől

   Akkor bizony, ha nyögvenyelősen is úgy, mint az aszfaltozók a közúton, egyszer csak a tél is befejezi magát, mert neki ez megy magától is. Bár úgy is mondhatnánk, hogy egy erősebb ősz után, bedurvulva a végére, a tavasz rányitott a mellékhelyiségben ücsörgő nyárra. Mert így van ez, amióta a globális felmelegedés nevű ronda időjárási játékot játsszuk. Emiatt aztán a tavaszi outfitek és kombók, szinte kihasználatlan, mennek át az elhúzódó őszbe. Sebaj, ellenben még ha nem is nagy tavasz lesz ez az idei, de legalább már színesebb és illatosabb, mint vártuk. Menekülőre fogják az ifjú hölgyek, (nem csak a fiatalabbak, sértődés ne essen), mert a még nem annyira avítt szokás egy - két helyen él, és támadnak a pacsulik, és a "kölnik hadseregeinek" katonái.  

  Legyen itt, és most néhány saját TSL szett, a blogban; avagy én miben vészelem át a sonka és tojás ünnepét, hogy aztán a mérlegen döbbenjek rá, nem biztos, hogy annyira jó ötlet volt azt az utolsó anyukám sütötte habos csodát lenyomni a torkomon. Egy biztos, hogy zakó és a nadrág mérete, inspirálhat arra, hogy ne lépjük meg azt a lépést, ami, aztán a szakadékba taszít. Vagyis maradjunk mértékletesek, hogy a méretek is maradjanak ugyanazok.

  Nem vagyok egy igazi "öltöny fan", főleg ahogy az évek múlnak felettem, tehát én amolyan kényelmes eleganciával élem meg a tavasz legszebb ünnepnapjait. Még akkor is így van, ha csak szűk családi körben vagyok. Mert az ünnep attól lesz ünnep, - csak az asztal díszlik, vagy a ház lett kisuvikszolva csillogóvá, - hanem attól is, ha te is úgy jelensz meg, ahogy azt egykor beírták az illem és jellem tankönyvekben. Nem volt az bornírt hülyeség! 

  Túlzásokba nem kell esni, de a nyakkendő és akár egy mellény sokat segíthet. Te is legyél annyira mértéktartón színes, minta szép hímes tojás. Matyó minta most "felejtős", de a piros, sárga és a kék színek használhatnak, a szürkeség ellen. Légy bátor, és ne add alább.

  A tetőtől talpig rendezett megjelenés, azt üzeni, te harmóniában vagy az életeddel, és nem vagy hanyag, és/vagy elhanyagolt. Mert mi is lenne annál felemelőbb, mint egy talpig fess úr, kóstolja meg a "kerítés szaggatót", amit a szomszéd istenít, és ezekre a jeles napokra élesített, és vegyi fegyvernek minősített az FBI is. Ettől még a végleges kidőlésed is ad, egyfajta eleganciát.   Mert ugye, az a férfi, aki, kapja és nem az, aki adja, na meg bírja! Amennyiben gond adódna, csak dobd le a zakód, és mellényben süllyedhetsz még mélyebbre. 

  Kedves uraim, a tavasz attól lesz még szebb és látványosabb, ha nem csak a hölgyek virulnak ki, a rájuk löttyintett kölnivíztől, hanem ha mi is, akik ezt a precíz műveletet elvégezzük, és mindezt ápolt, összeszedett külsővel tesszük.  Nagyobb és szebb tojás, és talán valóban ihatóbb "házi főttes" lesz a jutalmunk. Na meg persze az a hazai, amit már nem igazán tudnál lekényszeríteni a torkodon, de mivel szívvel kínálják, te mindent elkövetsz a sértődés elkerülése érdekében. 

 Zárszó; a mérték legyen veletek, és a ti lelketekkel, a következő napokban, és gondoljatok arra, hogy a tavasz nem ezzel a pár nappal zárul. Továbbra is hozzuk ki a legtöbbet magunkból, és adjunk a részletekre is. Tetőtől - talpig. Inspirációnak, meg ott az összes lehetőség, amit én kínálni tudok; tumblr, facebook, instagram. Ne hiába dolgozzunk, és közben ne feledkezzünk meg az alábbi idézetről sem. A blogban szereplő szett: Zakó, nadrág, ing : Digel Store Budapest és Cotton&Silk.it. Karkötő; RMékszer.hu. Fotó : FotóGalló. 

"Az elegancia sohasem megy ki a divatból."

Mark Lawrence

Barátsággal : Tibor