Szürke és fekete

2020.07.08

   Valahol kezdem érteni miért olyan az, amit én csinálok, mint a falra hányt zöldborsófőzelék egy átmulatott éjszaka hajnalán. Mert valóban tök felesleges szájtépés az, amikor arról hablatyolok, hogy van a szürke és fekete mellett más szín is a világon. Ugyanis az "Z" generáció és elődje az "Y" és a boomer szakosztály ezt jó alaposan egymásra örökítve adta tovább, hogy nincs itt semmi látnivaló, mert a szürke és fekete az új fehér és kék.

  Kiszabadulva a több hónapos Covid - 19 fogságból, vettem egy mély lélegzetet és belementem a főváros kora esti esti "forgatagába". Gondoltam, hogy amúgy én nem fogok kilógni, ha egy fehér chino naci és egy szerény kék csíkos ing kék zakó kombinációját választom, mert ugye július lévén, a trend lehetne akár ez is. Aztán jó nagyot tévedtem, mert a honi módi teljesen más, vagyis úgy éreztem magam, mint az a sofőr, akinek a forgalommal szembe menve az a tévképzete, hogy mégiscsak ő halad szabályosan, pedig nem is. 

Én így, mint egy UFO
Én így, mint egy UFO

  Jönnek velem szembe a pénteki este első "lepkéi" és úgy néznek rám mint, akik most találkoztak először UFO-val, holott sem zöld, sem gülüszemű nem vagyok, hacsaknem a magasságomból (mélységem) gondolták azt. Ugyanis nem illeszkedett a mimikrim a többiekével, vagyis se nem szürke és vagy fekete, a felvett rejtőzködő színem.

De tényleg mi a frász van? 

Helló Boomer, te meg, hogy nézel ki?
Helló Boomer, te meg, hogy nézel ki?

  Az általános trend, legyen akár huszonéves, vagy kora negyvenes a férfi, a felül szürke "egyen kinyúlt" póló és hozzá a feketés színű nadrág, ami lehet farmer vagy valami hasonló, de ennek inverze a felül fekete póló, és a flaszter szürke farmer vagy chino. Általában télen szoktam erre panaszkodni, hogy az amúgy is borongós egyhangúságot nem töri meg a ruházatunk színe, de hol van már a tavalyi hó, merthogy tombol a nyár és a fröccsterasz, a gödör telis-tele ezekkel a szürkés fekete alakokkal.

Miért van ez? 

Nem csak kávés pohárral kezükben ...
Nem csak kávés pohárral kezükben ...

  Én maradtam le valahol, és már nem értem korszellemet a divatban? Vagy a Covid -19 fordul a második hullámba, ami miatt a szürke karantén napok egyhangúsága jelenik meg a ruházatunk területén is?

Nem hinném. Inkább az egységessé vált igénytelenség ragadta magával az embereket. Tök mindegy mi van rajtam, mert a célom így is elérem; vagyis van rajtam ruha, felöltöztem, nem vagyok meztelen. A többi meg úgysem számít mert, ha mindenki más is a madáchi falanszter egyhangúságát idéző szettekben van, így én sem lógok ki a sorból. Tiszta Csernobil hangulat, tényleg mert a sötétben esetleg feldereng egy - egy fehéren világító arcmaszk. Végleg elértük a célt, egy masszává vált a férfitársadalom.

Hallom is lelki füleimmel; "Oké boomer, nem érted, ez már egy más világ lett, itt nem számít a ruha, már csak a belső az, ami értékessé tesz. Na lépj tovább!". 

Üdítő kivétel a kék farmer!
Üdítő kivétel a kék farmer!

  Nem szeretném ezt, mert a ruha színe, formája lehetne a személyiségünk vetülete is, és nem hinném, hogy mindenkié ennyire "depis" lenne, hogy így kelljen megjelenni. Vagy ha igen, akkor nekem kell más szakma után néznem, vagy más bolygót keresnem a galaxison túl, talán ott valóban lesznek kis gülüszemű és legalább zöld lények.

  Újra kellene ezt gondolni, és van reménysugár a szürke és fekete alagút végén, talán egy halvány kék, vagy tört fehér ... 

Legyen így, és nem lesz ennyire szomorú az amúgy sem vidám városkép, így a járvány első hulláma után. 

Színeket az utcákra, gyerünk!

Barátsággal;

Tibor