Stop mackónaci! Ez veszélyes!

2018.04.17

  Tudom, mit ugatok bele a fiatalok divat dolgainak menetébe, meg különben is egy vén f@ok vagyok, és nem értem az idők szavát, borsát. Na de akkor is, az igénytelenségnek és a félvárról vett lezserségnek is egyszer megálljt kell mutatni. Mert hova - tova lesz így minden. Az utcákon csak úgy sorjáznak a manapság egyre trendibb szövet gatyák, amiket én nem tudok értelmezni, mert egyfajta átmenetet képeznek a régies nevén "mackó nadrág", és a skinny fit szabású nadrágok közt. Hozzá pedig az elhagyhatatlan gyöngyvászon edzőcipő, és enyhén háromhetes romlott sajt bukés illatot maga után húzó pólók és kapucnis pulcsik. 

  Mi ez, ha nem a totális igénytelenség terjedése. Vessetek rám követ, de nem vagyok ellensége "street fashion" terjedésének, de ezt a fajta vizuális és egyéb érzékszervekre ható sértést, már én sem hagyhatom szó nélkül. Ezzel persze nem azt sugallom, hogy minden tizenéves kölök járjon öltönyben, és/vagy egyenruhában. Bár már döntöttek, mert számukra ez lett az új egyenruha.

  Nehezen szoktuk meg a slim fit világot főleg, ha az egy nem épp arra illő alkaton jelent meg, és amolyan, két lábú haspók lett a közterek koronázatlan királya. Ez viszont már azon is túlmutat, mert azt akarja jelezni, hogy magasról teszünk mi mindenre, és a kényelem társítva az igénytelenséggel jó lesz, amolyan "kannás bor szódával", ha kocsmai hasonlattal szeretnék élni. 

  Persze nehéz ezt úgy megmagyarázni, hogy miért is néz ki hülyén, ha az instagram és a közösségi felületek arcos könyve teles - tele van hasonló szettekkel, és egyes "stílus bloggerek" még terjesztik is, mint egy járványos kórságot. A városi divat ez lenne? Mert angolosan az utcai viseletet ez képezi le azok fejében. A bajom nem az, hogy a suliból haza caflató tinik hada ezt tekinti a legjobb divatnak, hanem az, hogy ezt nem csak ők veszik magukra, hanem lassan, de biztosan a már - már stílus pedofilok is, avagy a korosodó extra macsók. Ugye ismerjük őket? 

  A kampány lefutott, de én most azt mondanám; Stop mackónaci! Ez veszélyes! Ennek az egész fitneszből az utcára került dolognak, nincs helye ott. Mielőtt tényleg egy konzerv faroknak lennék minősítve, nem az egyre terjedő nápolyi utcai viselet ellen megyek, aminek szintén van egyfajta bukéja, de legalább van benne valami, ami miatt kedvelhető. A comorra is az, csak messziről és filmen. 

 Itt én a kínai piacon vett, szintetikus erőművek viselésétől ódzkodom. Ráz a hideg tőle, vagy inkább megráz, mert annyi a műszál benne. Száz szónak is egy a vége, ez a "divat, stílus" akármi, nem az utcára, és nem harminc felettieknek való, arról nem is beszélve, hogy minél nagyobb a súlyfelesleg annál "ellentmondásosabb" ez a fajta nevezzük így; outfit. Jól gondoljuk át/meg, ha ebbe az irányba mozdulnánk el, hogy fiatalossá tegyük megjelenésünket, mert nem biztos, hogy célba érünk, az viszont tuti, hogy komplett idiótának néznek majd, legalábbis szerintem, mert ugye a ízlések és pofonok itt is mérvadók. És kinek a pap, kinek meg a paplan. Remélem nem tévedtem?! 

Barátsággal: Tibor