Stílus&divatSó!

2019.11.11
Ide fordulhatunk panaszainkkal.
Ide fordulhatunk panaszainkkal.

   Szögezzük le rögvest az elején, hogy a fashion show -k kifutóira tervezett ruhák többségét, soha senki nem fogja az utcán viszont látni, sem hétköznapokon hordani a kiskörúti vagy nagycsarnok béli hentesüzlet látogatásakor, ha szükség lesz harminc deka felsálra, vagy épp a Lakatos műhelyben egy "zavtos kolbira ubival". Ezzel nagyjából le is tudhatnánk, azt az irgalmatlan mennyiségű mémet, és gifet, ami arról készül, hogy lám - lám hová lett a világ, és atomkatasztrófa sújtja a népességet, mert egy férfi modell magassarkú női cipőben és melltartóban vonaglik az úri közönség előtt, mert ugye ezek a darabok pont emiatt kerülnek oda, hogy aztán a megbotránkozó tömegek nyomják tova a megosztásaikkal a közösségi média tengerén. Abban is egyetértve, hogy ezek a szettek nem a funkcionalitás miatt láthatók a kifutókon. Bár az is igaz, hogy akkor meg minek? A negatív reklám is reklám, de itt még az sem segít.

Él tovább a neten, de hétköznapi viselet sosem lesz
Él tovább a neten, de hétköznapi viselet sosem lesz

  Aztán ott vége is lesz, mert már a kis milliomodik tovább osztás után, a sánta kutya se tudja ki követte el ezt a vétséget a divat és stílus ellen, tehát kifullad mint asztmás gyerek a lépcsőn felfelé. Ellenben ez azért más lesz, ha mondjuk egy nevesebb divatház, vagy tervező kezei alól kerül elő pár hasonló szett. Lásd Gucci vagy Dolce és sorolhatnánk tovább a már ismert neveket. Idehaza pedig még szűkebb a kör, mert a valóban művésznek nevezhető tervezők száma is konvergál inkább tíz ujjon megszámolható felé. Ezért okoz aztán még nagyobb megdöbbenést, ha egy ismert stylist, kirukkol egy kollekcióval, mai ráadásul az első lenne az élete művében. Így jártunk a neves mágus Lakatos Márk által tervezett egyedi férfi modelljeivel. Mondjuk ki, Márk sem nem egyedi, se nem stílusos, és ha ezt a kollekciót nézzük még talán a gagyi szó sem lenne túlzóan aránytalan azzal, amit elkövetett. 

Fotó - Marie Claire
Fotó - Marie Claire

   Mivel nem szakmabeli vagyok, csupán az avatatlan prókátor beszél belőlem, kérem ne vessetek rám követ, ha nem fogok részletekbe menni, miért írom a fenteket erről a borzalomról. Nem kell ahhoz mesternek lenni, ha rögvest az jut eszünkbe erről; hogy ba@szki ezt mintha láttam már valahol. Ettől még Márk lehet zseniális stíler és a média felkapott sztárja, sőt még azt sem lehet elvonni tőle, hogy ne lenne egyéniség, de sajnos tervezőnek ezt a kollázst nézve szerény véleményem szerint olyan, mint Borkai amikor beismerte, hogy a ló nézett és a csikó látott.

  Nem akarom sokáig rabolni a drága időt, de azt még szeretném megjegyezni, hogy persze én, aki egy percet sem töltöttem divat kollekciók tervezésével és szerintem nem is fogok a közeljövőben sem ezzel előrukkolni, mégis csodálkozom azokon, akik elalélva a drámai látványtól, a megjelent fotók alapján ismét a divat diktátorok panteonjába emelnék Lakatost. Itt inkább az lehetett a döntő, hogy páran megvárták, mit szól hozzá a többi sznob, és amennyiben a helyeslő bólogatás és taps megérkezik, így majd ők is megvédik a védhetetlent. Mindemellett azt is meg kellene említenem, hogy lehetséges velem van a baj mert megöregedtem, hogy nem fogadja be az avítt stílus érzékem, ezt a sokszínű szivárványos csodát. 

Maradok ennyire "harsány".
Maradok ennyire "harsány".

Beszélhetek én itt ezerrel, nem vagyok csak egy divat bloghuszár, akinek pár ezres követői tábora van, és azok is inkább hajlanak a macsó megjelenés felé és kedvelik az átlagost, mint a harsány kivagyiságot, így az, amit itt leírtam kb. annyira lesz maradandó mit, amit Márk alkotott.

A hangos taps most elmarad!

Barátsággal;

Tibor