Órák ti csodás időmérő szerkezetek!

2017.01.27

Van, amikor elkap a hevület, és csak úgy betérek egy - egy luxus óramárka üzletébe és megnézem, a legújabb darabokat, amíg a biztonsági felügyelet ki nem néz magának, és nem látja bennem a potenciális rablót. Bár próbálom a jólöltözöttséggel ellensúlyozni ezt a lehetőséget, kisebb sikerrel. Tudom, ők ezért vannak, én meg nem hordom a "manbag" hátsó rekeszében a fél budai villa értékét, hogy egy Hublot legyen a karomon. Viszont az elmúlt évben az órás szerelmem, egy egészen más területre tévedt, és azon kaptam magam, hogy régi szépségek felújított darabjait bámulom a neten. Majd nemsokára egy úr keresett meg a facebook oldalam privát üzenőfalán, és képekkel alátámasztva lökött hanyatt, hogy ők mire képesek az óra számlapok területén. Vagyis művészet a számlapon ecsettel elmesélve. 

A mai blogban úgy gondoltam ti sem lesztek bosszúsak, ha pár képpel támasztom alá, hogy milyen változáson mehet át egy régi, de szívünknek kedves ketyegő, ha művész kezébe kerül. A képsor után, az elérhetőségüket, és néhány gondolatot is megosztok tőlük. De most állak le, száj tátva, és képek nézve. 

Az "emberek" akik festményeket álmodnak, majd alkotnak a porosodó, fiókban heverő régiségekre, Sebestyén András, festőművész és társa, aki az antik órák nagy szerelmes Fodor Krisztián. Ök ketten a WatchArt. Magam sem értem miért nem adtam már a kezükbe azt az órám, ami az egyik kedvencem, de 1960-ban készült és már a számlapon alig lehet eligazodni, a Doxa még járja útját, de értő kezekben új életre kelhetne ... 

Barátsággal : Tibor