Online esküvő? Neeemááár!

2020.04.25

   Otthon ülök idestova egy hónapja, magamra kényszerített karanténomban, már csak azért is, mert a fene szeretné megkoronáztatni magát, ha nincs jég a Dunán, meg amúgy is Tibor vagyok és nem Mátyás. Közben meg azon tűnődőm, milyen piszok szerencséje volt azoknak a pároknak, akik úgy döntöttek fene a szokásokba, nem kell nekik a tavasz vadvirágos rétje, vagy a kalandos őszbe hajló romantika, hanem még a télen fogták magukat, és nagykabátot, és csinálták a lagzit hóba - fagyva.

Hiába futsz, hiába menekülsz!
Hiába futsz, hiába menekülsz!

  Azt most meg itt van a nagy elszigetelődés, meg a szociális távolságtartás, és hopssz máris egy új fogalommal kellene barátkozni; online esküvő. Előnye sok szempontból van, mert nagyjából így megúszható a "remek rég nem látott" rokonok ölelése, a vagánynak hitt egykor még talán divatosnak is mondható hetvenes évek komfortos öltözetét magára aggató pálinka és fokhagyma bukét árasztó Pistabá is, aki lezseren veti majd le dzsörzé zakóját a nagy dáridó alatt, hogy aztán csak egy szuszra igya le magát a sárga földig. 

A net választhat el titeket! Ámen.
A net választhat el titeket! Ámen.

  Megjegyezném, legtöbb esetben már a hosszú időn át tartó összezártság is megoldja a halasztott esküvő kérdését, mert ugye lakva ismeri meg egymást az ember, hát még ilyen hosszútávon naná. Na de ne legyek már ennyire szarkasztikus, mert még a végén azt fogják rám, hogy házasság ellenes lennék, holott ez nem igaz.

   Annyi biztos, hogy legalább még egy nagy előnye van ennek az vírus okozta bezártságnak, hogy a férfiember (vőlegény) nem kapkodja el, a ruházati probléma letudását. Van ideje jól megfontolni, hogy a barna cipőjéhez, ami alapból már meg lett véve, milyen legyen az öltönye. Oké, a cipő mellett a talán a zokni is adott ezekben a szűkös időkben, mert még didergő hűs volt a verő a karanténfogság elején.  

Balance - Cool !!!
Balance - Cool !!!

  A nagy gondolkodás pedig lehetőséget ad arra, hogy percíz gondossággal legyen megválasztva az a fess felöltő, amire amúgy lehet nem lett volna alkalom a sodró lendületű járványmentes élet során. Ott van a másik plusz adottság, hogy ezekben a napokban, még a tömegiszonnyal rendelkező antiszociális jellem is bátran mehet személyes shoppingra, mert maximum a bolt szakavatott eladójával kell kontaktálni. (Ha már ez a kontaktus ilyen szépen elterjedt fogalommá vált.) Mondjuk itt!   

Mondjuk épp velem is ...
Mondjuk épp velem is ...

     Személy szerint úgy látom, tényleg a legjobb pillanat ez arra, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg a jövőbeli nagy eseményre, szín és forma, vagy stílus szempontjából. Mert ugye a választék elég széles, ez pedig nem elhanyagolható tényező. A döntést befolyásoló lehetőségek pedig számosak lehetnek. Ha csak a praktikumot vesszük alapul, máris ott van az alapkollekció, mégpedig egy olyan öltöny kiválasztása, ami majd más eseményekre is megfelelő lehet, nem csak erre a nagy napra. Mellesleg azért, számos példa van arra is, hogy "az egyszer élünk, még egy spanyol övet smokingal ide", mentalitás is jellemző, tehát az egyedi egyszeri alkalomra szánt ceremónia ruházat is kelendő, még ha azokat aztán soha senki fel sem veszi többet. A döntés most még inkább a mi kezünkben van, mert talán ez az új helyzet nem engedi meg a teljes rokonság jelenlétét a shoppingolásunk folyamán, ami valljuk meg elég jellemző, ha egy fiatalember úgy dönt, hogy megházasodik. Rögvest az összes női rokon és felmenő stílustanácsadó lesz, és tuti, hogy olyan extra döntések születnek, amibe szegény jelöltnek már beleszólása sem lehet. Nyakigláb öltöny, jó lesz ez, ha nagyobb, mert majd úgyis belehízol, meg a temetésedre is jó lesz, gondolkodás előre látó mód, Terka néni üzemmódban ... Ismerős a helyzet?!  

Kék, kékebb, legkékebb. Balance
Kék, kékebb, legkékebb. Balance

   Úgy látom a késő nyári, és kora őszi nagy dínomdánomok ideje jön el, mert ugye online esküvő azért csak nem lehet a kutyafáját neki, meg tényleg jó az, ha már Y járásban öleljük meg kedvenc cimboráinkat, legyen min jókat röhögni később a videókat nézve. Amúgy meg ezek után a tisztító iparnak is fellendülést kell adni, az asztal alatti perspektívát tekintve. Ha rám hallgattok, nincs abszolút jó döntés, de egy biztos, hogy most csak ti lesztek a középpontban. 

Barátsággal; 

Tibor