Ó, már megint micsoda tavasz ez!?

2019.03.20
Tavasz akkor Digel!
Tavasz akkor Digel!

  Idestova negyedik éve írom le, hogy ez "hihetetlen", "csodás", és "remek" lett már megint, és ez így igaz most is. Nehéz már szavakat találni arra, hogy a negyedik tavaszom és nyaram, miként indul a Digel új kollekciójával, de ha egy szóban mégis össze kellen foglalni, amit az üzletben láttam az ez lenne; hejhamindenitnekiazta.

Semmi hivalkodó, de mégis egyedi.
Semmi hivalkodó, de mégis egyedi.

  Az olaszok amióta betették a "lábukat" a német családi cég szabó asztalaira, és elkezdtek tervezni, és rávenni a merev egyenes vonalak kedvelői arra, hogy legyen néha kicsit görbe is, nagyot ment a cég. Lassan azt is lehetne mondani, hogy a Pitti sztárjai közt a legötletesebben, de közben a hétköznapokban is hordható összeállításokat a Digel tette le Firenze utca köveire. Lásd Corvus barátom összeállítását erre a dicső alkalomra. 

Corvus 88 a Pitti sztárja lett. Digel zakó és nadrág.
Corvus 88 a Pitti sztárja lett. Digel zakó és nadrág.

   A tavaszi, nyári kollekció nem fukarkodik a manapság egyre népszerűbb rácsos mintákban, de akik a szolidabb vonalakat kedvelik, a nyár pasztell színeivel is találkozhatnak. Az anyagválasztás pedig annyira el lett találva, hogy nehezen mondhatnák azt rá, hogy nem találná meg az sem az igényeinek megfelelőt, aki nagyon magasra teszi a mércét. Ezért is írtam minap egy facebook posztban, hogy vetekszik a modell a bespoke alkotta megoldássokkal. 

Konfekció bespoke minőségben.
Konfekció bespoke minőségben.

  A két stílus vonal, mára teljesen elkülönül egymástól, vagyis a klasszikus, konzervatívabb modellek a Digel név alatt futnak, míg a fiatalabb, aktívabb életet élők részére (miért ne lenne aktív egy idősebb férfi ... ) Move márkanéven lettek elérhetőek. A Move kollekcióban található meg az egyik kedvenc, olyan műszál nélküli szövetből készül öltöny, ami annyira rugalmas, hogy vetekszik bármelyik magas elasztánt tartalmazó anyaggal. Itt nem fukarkodtak a megoldás egyediségével, de ezt az ár is ezt tükrözi. Én soha nem mondtam, hogyha valami extra, nem lesz drágább, de szerintem még így is megéri a befektetést, hiszen ki nem örülne annak, hogy a nap végén is egy makulátlan gyűrődés mentes öltönyből bújhat ki.  

A Move magas minőségű fiatalos öltönye.
A Move magas minőségű fiatalos öltönye.

A retró, vagyis inkább a manapság divatosabb névvel illetett, vintage (vintázs) vonal is megtalálható a szettek közt, és akár egy Csehov regény bánatos szerelmese Konsztantyin Gavrilovics , úgy pompázhatunk mi is a vajszínű magasan gombolható mellénnyel kombinált levászon öltönyeben, akár a Néva partján lévő dácsában, várva Mását, aki csak pár versztára van tőlünk. A szett elengedhetetlen része a lennel kevert pamutba hajló lenge fehér ing is. Ez a kép erősen jelen van, a ceremónia kollekciónál is, hozzá akár egy vagány, de mégis finom rácsmintás csokornyakkendővel. 

Nehéz döntések előtt állunk!
Nehéz döntések előtt állunk!

  A nyári kollekció színvilága, a földközeliséget (nem marsi vörös, ha ha ha) tartja szem előtt, semmi harsányság, kanári vagy hupilila, de mégsem mondható, hogy szomorú lenne és nem jelentene egyediséget viselője számára. Így teret ad a keverhetőségnek, vagy éppen a rácsok mintázta dobja fel, a kék egyhangúságát, ha azt egyhangúnak lehet nevezni. Számomra az igazi meglepetést a zöld, vagy inkább a khaki megjelenése okozta, pozitív értelemben. Azok, akik tudják ezt a színt viselni, pompás meglepetés lesz ebben egy slim öltöny.

A vonalvezetés és a méretek maradtak a régiek, és már - már unalomig ismételten, hogy az egészen extra mérettel rendelkező urakat is ki tudja szolgálni a márka. 

A cipő és párja ...
A cipő és párja ...

  Szólnom kell a tavalyi évvel elindított cipő kollekcióról is, csupán azért mert kell! Az idei év újdonsága a tavaszi/ nyári kollekcióban a loafer megjelenése, a már megszokott mokaszin mellett. Én már vártam, mert nagy hadakozás ellenére kell, hogy ez a cipőtípus is végre visszatérjen a helyére a férfiak stílusos megjelenésében. Azoknak sem okoz csalódást, akik kedveik a magas minőséget, mert itt sem spóroltak az anyagokkal. Finom hasított nobuk bőr három féle színben. Ki tudna ennek ellenállni, ha egy nyárias titokzoknis outfitet képzelünk el magunkban. Én biztos nem ellenkeznék! 

Jöhetnek a napsütötte hetek, mi felkészültünk.
Jöhetnek a napsütötte hetek, mi felkészültünk.

  Úgy gondolom, hogy nem csalódtunk az idén sem, mert a Digel Store Budapest kitett magáért, hogy a friss szeleket és napsütést hozó évszakokban meg tudjuk újítani gardróbunk összetételét. Már csak az elszánt lépés és esetleg egy stílustanácsadó segítsége kellhet, a többi meg úgyis megy magától.

PS; Ígérem egy mozgóképes anyaggal is megfejelem a bemutatót! 

Barátsággal;

Tibor