Nyári bajok. (Első rész.)

2018.07.03

  Több baj is van a nyárral, ezért lesz ez majd több részben kifejtve, most mondjuk speciel a globális felmelegedés miatti hőingadozás, avagy "de miért" - tenné fel a kérdést Ábel - döglünk meg a hőgutától már májusban, és hogy a fenébe jön el a jégkorszak a júliusi verőn. 

   Ezt tetézi, hogy erre az időszakra esnek a nagyobb baráti megőrülések, és a lejtőn való elindulások is. Mit is akarok itt fene mód körbe írni, hát az ekkor (láb)gomba mód elszaporodó esküvőket. Szóval jönnek ezerrel, a baráti, közeli és távolabbi rokonoktól érkező meghívók, bár nagyon kedvesek, ezért legyél oly jó és mindamellett, a számodra UFO-k ismeretlenségével felérő rokonok mellé ültetnek majd, vegyél is és vigyél is valamit ajándékba, plusz a "borítékos sorsjegyed" sem lehet "nem nyert" tartalmú, amit a párnak adsz, hogy a menyecskét táncba vihesd. Szóval van baj, és még azt is ki kell találni, mi lesz rajtad, amikor a kacsatáncot kell végtelenített mód járnod, haverod, unokatesód, és vagy volt ex barátnőd hetvenéves, de mindenre kritikus szemmel néző nagyijával, aki még zakód ráncára is tesz egy - egy kedves megjegyzést. Pláne arra. 

Viszont, Tibor azért van, hogy segítsen a bajban, még ha nem is fogom majd a kezed a nagy napon végig, bár ha nem "Szalmonella Terka, Mini Kézműves Cukija" készítette az esküvői tortát, még kérnék is belőle. Forduljunk rá szettre, mint Neymar a pálya gyepére, és vesézzük ki, mi lesz az az outfit amiben jól is érezheted magad, de mégsem néznek ki, meg, és le, sőt mi több keresztül sem

Öltöny! Igen azt nem úszod meg, még akkor sem, ha te vagy az a rokon, ismerős, akit úgy kell mindenkinek bemutatni, mint egy "titkolt ügynököt", mert utoljára a rugdalózódban szádban kedvenc cumiddal láttak fényképről.   Az öltöny színe lehet, kék vagy grafit szürke, de semmiképp ne fekete, mert még félre értik az idősebb nénik, és könnyes szemmel részvétet nyilvánítanak az elhunyt miatt. Az öltönyöd legyen könnyű pamut, amiben van elasztán, ami majd azt biztosítja, hogy a hajnali "ismeretlen" melletti ébredésed után is friss, és rugalmas lehessen. Tudom ez a reklám helye, de tény és való, hogy a Digel Active Suit erre a legalkalmasabb. Régebben egy bejegyzésben méltattam, hogy miért is ilyen rugalmas és strapabíró. Neki egy kötelező "vonatozás" meg sem kottyan, pedig a hátad mögött döngő léptekkel haladó, úgy belemar a derekadba, hogy a veseköved vidáman távozik a torkodon. 

Ing. Nagyon egyszerű leszek, legyen fehér színű, de a világosabb árnyalatú nem mintás ingek tökéletesek lesznek erre az alkalomra. Nem kell a mandzsettás megoldás sem, hacsak nem ragaszkodsz hozzá. Fontos az is, hogy könnyű pamut anyag legyen, mert a zakó felette dupla dunsztot ad. Itt jegyzeném meg, hogy nem árt még a nagy melegben sem egy rövid ujjas "V" nyakkivágású trikó az ing alá, mert szívja a testnedveid, ami a nagy "Rock and Roll" közben elég látványos lesz, a házi pálinkák elfogyasztása után, (miatt). Arról nem is beszélve, hogy a szesz bevitelével egyenesen arányos, a vetkőzési kényszer is, ami azt jelenti, hogy a csatakokban ázó inged a fent leírtaknál is hatásosabb látványosság lesz, ahogy táncba rántod az ismeretlen extra bicepszű vendég, dögös harmincasnak látszó telt idomú feleségét

Nyakkendők. Ügyelj arra, hogy nem cirkuszba mész, persze gondolhatnád úgy a meghívón szereplő, és az asztaloknál ülő vendégek összetétele miatt, de mégsem, így a nyakkendő sem kell, hogy hivalkodó legyen. Ajánlom az egyszínű, de nyárias színeket, de ha mégis a minták vonzásának rabja vagy, akkor legyen az is inkább kockás, rácsos és csíkos. (Semmiképp ne legyen meztelen Hawaii táncoslány rajta.) 

Zokni. (He he he, akasztják a hóhért, duplán.) Én, aki a nyári zokniviselet ádáz ellensége vagyok, és ha már zokni legyen Happy, ellenben most azt javaslom, ezen az eseményen a zokni a lábadon más legyen, sőt mi több, ha lehet amolyan nyári vékony harisnya szerű hosszú, egyszerű egyszínű. Ne legyen szürke, fekete vagy fehér. A többi szín teljesen rendben van. A kék mellé jöhetnek a világos barack, vagy pink halvány árnyalatai. 

Cipő. Tudtad, hogy a fűzős cipők a hosszú tánctúra, vagy annak látszó dekoncentrált mozgás esetén botláshoz, bokaficamhoz és láb dagadáshoz vezetnek? Nem! Akkor majd megtudod, ha abban indulsz az embert próbáló estnek. Jobb döntés a loafer, vagy mokaszin. Könnyen belebújhatsz, és nem zárja úgy a lábat. Idegenkedőknek jelzem, nem a "Moon Walker táncra" serkentő Jacko jellegű cipellőre gondoltam, kis horgolt szárú zoknival. Az öltönyöd színével passzoló, de mégis egyedi jelleget adó loafert javasolnék. Barna, vagy fehér felsővel kevert fekete színben. 

Díszzsebkendő. Kötelező alap darabja a szettednek, de itt most megint, mint azt a nyakkendőnél is javasoltam a hivalkodó színeket kerüld el messzire, ahogy Messit az idei VB -n a gólok. (Fene essen bele, engem is fertőz ez a gömbölyű bőr rugdosása.) A zsepit a zakódba négyzet vagy téglalap alakúra hajtva helyez el, szolid ám jelzés értékkel bír. Most nem baj, ha nem a lezser olaszos, "fogom csavarom" és begyűröm módot választod. 

  Itt ér véget a nyári bajaink első fejezet a ceremoniális megjelenésre adott pár ötletem, írásban és képekkel kiegészítve. Remélem így már nem kerülsz annál nagyobb baja, mint egykor én egy lagzin, a barátom extrovertált viselkedése miatt, amikor ámokfutással zárult a buli a Balaton parton, a feldühödött násznép elől. Pedig csak fél liter pálinkát ivott meg, egyhajtásra ...

Barátsággal : Tibor