Mi az „fiatalosan- elegáns” ? Avagy a plázák ásza!

2017.02.15

(Megfejtés a bejegyzésben! )

Olyan nincs, vagyis mégis? Persze, mert Tibor mindig ezt a fajta divatot kedvelte, mert a konvencionális, tradicionális bezártság távol áll tőle. Pedig nem, vagyis a magyar férfi leginkább azt kedveli, ha valami kényelmes, és közben mégis elegáns. Na és akkor itt van az ellentmondás. Mi az, hogy kényelmes, és mi az, hogy elegáns. Ezek a fogalmak olyan távol állnak egymástól, mint az a bizonyos Makó lovag a jeruzsálemi siratófaltól.

Viszont a gordiuszi csomót ketté kell vágni, és ehhez Nagy Sándor sem kell, mert itt vagyok én. Kardot rántva, és a leplet leleplezve.

Ennyi történelem óra után, fussunk neki annak, amiről valóban írni akartam. Mivel 2017-ben új partnerrel gyarapodott a TSL közösség.

Két éve kerülgettem az Allee bevásárló központban a 4_skandinavia üzletét, egészen fantasztikusnak tartottam, hogy az akkor még nagyon korainak, és trendinek szánt csokornyakkendők, hózentrógerek, együtt álltak a kirakatban a legkomolyabb zakókkal, és ingekkel párosítva. Szóval az egész üzlet, olyan volt, amitől beindult a fantáziám. Illetve, hogy ide be kell mennem! 

A színek és a formák is rendben voltak, amolyan komplett egészet alkotva a modern, de mégis elegáns öltözködés területén.

Aztán jött a nagy találkozás, és ebben az évben a TSL büszkén mondhatja el, hogy a Selected Homme márkát képviselő 4_skandinavia üzlet termékeit mutathatja be.

Lásd első látogatásom képeit, ahol a bloggerrel szembe jött a tavasz összes "rideg-hideg" északi férfiak divatja.

Aki nem ismerné a márkát, és brandet, annak annyit, első körben, hogy Selected Homme Dán márka. A gyapjú, és a len egyedi keverése anyagában, letisztult forma világ, de közben a valahol egyfajta olaszos lazaság is jellemzi. Rögvest beleszerettem a kockás mintázatú zakókba és persze a színes chino nadrágok különféle színeibe. Az ingek és a nadrágok, és persze a felöltők mellett, komplett öltönyök is kaphatók. Itt viszont jellemzően a Dán egyszerűség van jelen. Ami nem azt jelenti, hogy taszítana... Kifejezetten a fiatal felnőtt férfiakra gondolt egyediség ez. 

A formális megjelenés mellett fő erőssége az üzlethálózatnak,- mert a budapesti Allee és Aréna plázák mellet, Győrben az Árkádban, Debrecenben a Fórum bevásárlóközpontban vannak jelen,- a casual forma világ . Itt kiemelve a legszebb bőr dzsekik mellett a ballon kabátokat ami már szintén a tavaszt mutatja be.

A 4_skandinavia / Selected Homme nem áll meg itt, mert azt vallja, ha bejön a férfi, akkor legyen tetőtől - talpig felöltöztetve. Így a zoknik, és a boxer alsók is ott sorakoznak a tárban. Kedvencem a csokornyakkendő kollekció lett, mert végre nem csak a szimpla formavilág jön elő, hanem a horgolt anyagból készült "extra dandy" igényeket is kiszolgálja a márka. A szimpla nyakkendő típusból sem csak az unalom árad, hanem az, amitől megjön a kedvem, hogy megint kössek a nyakamba valamit, még akkor is, ha nem formális a viselet, hanem egy hétvégi lazább szettet akarok hordani.

Bővebben lesz még alkalmam a 4_skandinavia üzleteiben eltűnni, mert a tavaszi, nyári kollekció az elhúzódó tél miatt még most érkezik az üzletekbe. Én pedig nem leszek rest, hogy nektek egy - egy fotósorozat erejéig bemutassam őket magamon, mert szerintem a fontossági szempont az, hogy tudjuk, hogy is áll ez egy "átlagos" férfin. 

Elsőre a boldogság és öröm az, ami megkap, mert valóban minőségi férfi ruházattal találja szembe magát az ember, űzve az unalmat, és előtérben a variációk kimeríthetetlen lehetőségeit. Ami még szintén a plusz pontot kapta "Tibortól", hogy a bátortalan férfi vásárlót, nem tolakodó mód, de hozzáértő kezek segítik, ha nem tudnak dönteni, vagy választani. ( Ez nagyon nagy mázli, mert vagy nem foglalkoznak veled, vagy ha igen akkor abban nincs köszönet a legtöbb "plázás üzletben", persze tisztelet a kivételnek, ami meg erősíti a szabályt. )

Zárásként annyit, hogy aki még maga előtt tolja a tavaszi outfit rendezés kérdését, feltétlen tartson a következő hetekben oldalamon velem, mert kibontom a részleteket és Selected-(ok)! Szelektálok! 

Barátsággal : Tibor