Más vagy?

2018.02.18

   Gyakran találkozom egy - egy facebook poszt alatt, hogy a ruha alapján határozza meg "kedves troll", hogy az illető nemi identitása nem egyezik az ő általa elfogadottnak. Vagyis mondjuk ki nyíltan, hogy a képeken szereplő a "troll" által csakis buzinak, homokosnak, "ratyinak" nevezhető. Szedjük tehát össze most, hogy ki mitől lehet a fent említett kategóriába sorolt, még akkor is, ha már több feleséget, barátnőt, sőt mi több "reprodukált önmagával", igazolta az ellenkezőjét. A blog mai témája, öt pont, amitől, Te is lehetsz MÁS! 

Az urak nem hordanak rövid szárú nadrágot!

   A nadrágszár hossza, egyfajta "ratyihatározó". Akinek boka felett leng a szűkre szabott öltöny nadrágja, és vagy chinoja; csakis a melegek táborához sorolható. Ezzel nem lehet vitába szállni, mert a magyar ugaron a nadrág szára mértanilag pontosan, hosszú lehet, és a legjobb, ha egy kis harmonikára hajazó ránc is díszíti. Ergo, ha nem akarod magad kitenni a rosszalló megjegyzések hadának, a nadrágod nem lehet más, mint boka alatti, még jobb eseten bő és redőzött. 

A színek dominanciája.

  Abban az esetben, ha nem a megszokott alapszínekben gondolod a hétköznapi megjelenésed, vagyis nem csak a szürke, a fekete, sötét kék az öltönyöd, nadrágod, zakód színe, te nem lehetsz más, mint MÁS. A pink, a piros, sárga és még az enyhébb esetben a tört fehér is az, amivel kivívhatod magad ellen a sorsot. Az inged jobb esetben is csak fehér vagy világos kék lehet, még jobb a flanel rácsmintás. Ettől ne térj el, mert hamar rád talál a "kisipari megbélyegző hadtest", egyik szorgos katonája. 

A cipő csakis fűzős lehet!

A loafer, és a mokaszinek, sneekerek tagjai, szintén a megvetés tárgyai, és a nemi identitás másságára utaló szereplői. A "belebújós" cipők csakis azokat a férfiakat határozzák meg, akik nem akarnak lehajolni a cipőfűzés fáradtságos melójához, mert Ők más miatt hajladoznak. (Ha ha ha) A kis bojt a loafer tetején, pedig a stigma maga. Ez a kis vacak arra utal, hogy az illető nem a favágó, erőemelő, dzsungelharcosok csapatát erősítené. A cipő akkor cipő, ha fűző van benne, punktum ez a verdikt. 

Az zakó hossza és mérete, a skarlát betű!

  A világban, ahol egy "rendes" férfi csakis hat számmal nagyobb zakót hord, lehet igazi férfi. Azok kik elfogadják, hogy a zakó pont akkora legyen, mint amit meghatároz minden jobb érzésű divat, és stílus szakember, csakis "MÁSOK" lehetnek. A zakó ujj, és hossz mérete, ha nem egyezik a lepedő nagyságával, okod adhat arra, hogy azt viselő nem lehet teljesen megbízható, a nemi szerepek magyaros meghatározásában. Vagyis soha ne kövesd el azt a hibát, hogy a valóban te méretednek megfelelő felöltőt vedd meg, mert ki fogsz lógni az átlagból. 

A zokni minta árulkodó minta!

   A cipő és a láb közötti üres teret kitöltő textil mintázata, meghatározza a besorolásod. Amennyiben ez nem a megszokott egyszínű, és általában szürke, kék, fekete és barna, akkor te bizonyára valahol egy leszel az eltévelyedett férfiak közt. Nem érdekel senkit az, hogy a mára világmárkává vált "vidám zoknik" azért lettek piacvezetők, mert volt rá igény, és nem csak a "mások" részéről. Mi, echte extra macsók, ezt megvetjük, és ha lehetne máglyára küldenék minden viselőjét. A legnagyobb vétkek vétke, ha az a zokni titokká vált, vagy ne adj isten nincs is a lábon, mikor cipő van rajta. Óvakodj tehát attól, hogy ezekbe a hibákba ess, mert jön a "stílus csendőrség" és zokni - szandi kombóban fog rajtad igazságot szolgáltatni. 

Amennyiben Te, a felsorolt öt pontnak valamelyikében vétkeztél, vagy épp a legfőbb bűnök mindegyikének, egyszerre lettél áldozata. Akkor számíthatsz arra, hogy bárhogy bizonygatnád az ellenkezőjét, hogy te vagy a "falu bikája" (max kandúr lehetsz), nem fognak hinni neked, mert a külsőd alapján ítél rajtad a köz(vélemény). 

Javaslatom; magasról tegyél rájuk!

Barátsággal: Tibor