Már megint a sok fura figura. #pittiuomo

2017.01.16

Pitti vagy nem pitti ... ez itt a kérdés? 

  Megint itt a sok kanári, megint lehet nagyokat nézni, és nevetni, hogy ez lesz a divat vagy mégsem, vagy ha igen akkor, hogy és miként. A Pitti  Firenzében megint megrendezésre került, ahol a férfiak és nők, valami egészen fura farsangi karneválra hajazó dolgot rendeznek. Mutatják, mi az amit te soha, de ők bármikor felvennének még akár "Mocsoládon" is, kitéve magukat az inzultusnak. Fura szerzetek ők, de eltelik egy - két év, és a nagyobb konfekciós divatházak is beépítik a kollekciójukban az itt látott forgatag egy-egy elemét. 

  Nekem, aki külső szemlélője vagyok a divat ügyeinek, ez nagyon tetszik, mert a sok megrögzött, földhözragadt "átlag" ilyenkor borzong, és hüledezik. Pedig aztán arra kell rájönni, hogy egy vagy két év múlva ez a kifacsart színvilág és forma jelenik meg az átlag üzletek kínálatában is. Bár hozzáteszem, nálunk még ez is késik, mint a MÁV "hathuszas" reggeli ingázó járat. 

Nézzünk közösen pár képet, és kedveljük meg ezt a színes forgatagot, ami minden évben kétszer csap le a kulturált stílust kommunikátorokra!

  Kezdjük szokni, vagy ha nem majd rájövünk. Ott a helye mindenkinek, akik másként látják a divat és stílus világát. 

 Barátsággal : Tibor