Képtelen, képregény.

2018.02.02

   A stílustanácsadó is kerül olyan helyzetbe, hogy saját magát kell, hogy vágóhídra vigye, és kénytelen kamera elé állni. Jobb esetben, mert Kriszta kedvenc fotósom egyéb kifacsart beállításokat is rám tudna "kényszeríteni".     Bevallom, hogy igaza is van, mert annál nincs is unalmasabb, mint egy valódi "mosoly albuma" beállítás sorozat, amivel, ha még élen, szegény nagyim, boldog lenne és mondaná, milyen "snájdik ez a kis Tibike"

  A fotózás ennél több kellene, hogy legyen mert a cél itt sem más mint, a tárgyak, a ruhák és maga a szereplő gondos egysége, hogy az még ne súrolja a giccs határát. (Próbálom is ezt hevesen elérni. Remélem sikerül is!)

    Tavaly utolsó fotózásunk alkalmával lehetőség adódott, hogy a Kempinski Budapest Corvinus hotel kávézójának egy sarki részét megkapjuk, és mellé még jött egy extra, hogy a Leica Budapest által biztosított, komolyabb használt autó árával vetekedő Leica Q és CL fényképezőgépet is kipróbálhattunk. Számomra már az is maga a csoda, hogy egy gép olyan értéket képvisel optika nélkül, hogy arra az "influencerkedésem" több éves bevétele sem lenne elegendő, hogy megvásárolhassam. Mondjuk ez el is mond mindent arról, hogy anyagilag mennyire alul kalibrált az a meló, amit végzünk, és mellette mennyire be van árazva a komoly optika. Na de ne sajnáltassam magunkat, mert ez nem is munka, hanem inkább egyfajta örömforrás, és nincs is annál jobb, ha az emberfia azt dolgozhatja mi szórakoztatja is, "stílusközmunkásként"

      Néhány szó essen itt a Leica gépekről, amiről a képek is készültek. A Leica Q, és CL, igazi bitang, még annak az átlag felhasználónak is mint amilyen én lennék. Vagyis, ha nem is a legprofibb fotósként kapja kézhez a két gépet, akár megközelítve még az is lehetek, ha ezekkel kattintgatnám le a világot. Fontos ismeretek a fényképezőgépekről, azon túl, hogy nekem az volt az érzésem, hogy ha véletlen, leejteném akkor kitörne a harmadik világháború, ezen a linken elérhetők el. Itt  és itt.  A témában okosabb az, ha nem én hanem a profik írják le mit kell tudni arról, ami nem csak profi, de eleganciával társult stílust is képvisel. A ház tapintsa, és a hozzá kapható bőr tok, fényesen igazolja a letisztultságot. Az érzés ahhoz hasonlítható, amikor egy átlag autóból, a "fullextrás" Mercedesbe találod magad. Drága Krisztám azt monda, hogy legközelebb, ne csak hozzák, hagyják is nála az egyiket, becs szó megígéri, hogy ezt fogja használni a következő oviscsoport fotózásán, amikor a kis Pistike hisztibe veri magát és toporzékol. 

   Akiket nem kell a gép és az alany egységéről meggyőzni, mert látják, hogy még egy ilyen elfuserált stílus bloggerből is lehetett "embert" varázsolni, azok most ne nézzék tovább a képeket. 

   Akik pedig még csak most döntenének arról, hogy befektetnének a "pillanat rögzítő gép" komolyabb darabjaiba, azok nyugodtam maradjanak még, és nézzék meg mire volt képes a Leica Q, CL és én.

Barátsággal : Tibor