Karácsonyvárós ...

2016.12.03

Mindenki megkapja a magáét, és az arcokon az üdvözült mosoly és lelkes boldogság sugárzik! Hurrá itt a Karácsony! Te is megkaptad az unalomig hordott extra nyakkendőt? Borotválkozási készleted? 

Nagyi kötött sapkáját? A több számmal nagyobb és ekcémát okozó kínai kesztyűt?

Akkor te is azon férfiak sorát növeled, akik lelkesedésüket a még több alkohol bevitellel pótolják, amikor a fa alatt lévő csomagokat bontogatják. De miért? Tenné fel Ábel a kérdést, és most jogosan. Miért kell minden hülyeséget megvenni, amire aztán soha a kénköves ménűben nem lesz szükségünk, holott voltak álmaink, voltak vágyaink apró tárgyai is. A mai blog szóljon, a hasznosnak ítélt adok -kapokról, vagyis mit vegyünk a pasinknak, férjünknek, barátunknak stb. (a helyes beillesztendő)

Több esetben olvastam privát üzentben, hogy Tibor mi lenne a mandzsettákkal, miért nem írsz róla. Tessék most itt a lehetőség, hogy rácáfolva az index.hu egy bejegyzésére, melyben ósdi, divatját múlt darabnak tartották a férfiak inggomb helyettesítő eszközét. ( Itt szólt még a nyakkendőtűről a szerző.)

Úgy gondolom, a mandzsetta soha nem megy ki a divatból, mert egy olyan dolog, ami persze nem a hétköznapok kísérője, de még akár lehetne az is. Itt kell megjegyeznem, hogy a mandzsettához illene ing is. Ez pedig egy másik kérdés, az ajándékok sorában. Tehát én azt vallom a férfi igen is, ha szereti a stílusos öltözködést, nagyon boldog lehet egy szép igényes, de akár vicces mandzsetta ajándéktól.  

A következő példa akkor legyen a gombhoz a kabát, vagyis a mandzsettához az ing. A férfi nagyon hálás tud lenni, ha egy szép inget kap, főleg ha az nem több számmal nagyobb, vagy éppen a színe nem az ő világa. Itt nagyon kell ismerni az alanyt, de jobb, ha simán csak a biztonságra törekedve, szimpla színekben gondolkodunk. Fehér, kék, pink, és enyhén csíkos. Nagy tévedés nem lesz, ellenben az ing olyan, amiből sosem elég a sok. Itt, pedig ha már karácsony, akkor legyen szép és igényes, minta pulyka, amit megtöltve tálalunk a szép asztalra. Legyen az anyaga és a minősége felsőbb kategóriás, és a szempont szerint a mandzsettás kivitelű. Még jó, hogy nagyon nem kell megszakadnunk, mert több helyen kínálnak igazán remek darabokat. (Még weben is!) 

Következő sablonos tárgyiasult ajándék a nyakkendő. Sajnos itt nyúlunk legtöbb esetbe igazán mellé, és a savanyú kép a szegény ajándékozott arcán ezért rajzolódik ki, miközben azt morzsolja el a szája szélén: " Oh, hogy találtad ki, pont ez hiányzott a gardróbomból! " ( És bánatos szemmel néz tovább a semmibe, és vágyat érez, hogy kapott volna inkább egy drónt, mint a szomszéd kisfiú. )

A nyakkendő esetében, csakis úgy gondolhatunk ajándék szempontból, hogy ismerjük az ajándékozott alanya stílusát, és színvilágát. Vagy akár lehetünk trenderek és eddig ismeretlen divattájak felé vihetjük el az "áldozatot". 

Ki gondolta volna, hogy a férfi örülni tudna egy szép övnek, vagy egy jól megválasztott nadrágtartónak is. Itt az ötlet megint a blog, facebook és egyéb helyekre érkező kérdésekből jött. Igen a férfiak kedvelik az efféle hívságokat. Itt megint az alanya lábbeli képességei ismeretében érdemes körbe nézni, mert az öv a cipő színéhez köthető. A nadrágtartó, esetében pedig a nyakkendők, ingek színvilága az, ami követendő.

Persze itt a sor még nem ért véget, mert egy igazán szép és míves kesztyű nagyon szép ajándék, főleg ha az nem csak egy télre gondolt darab, hanem mellette az autós modell is helyet kap, mert egyre többen vonzódnak ismét hozzá. Vagy egy táska, persze nem a B.Á.V üzleteiben keressük, mert úgy járunk, mint az "egyszeri" politikus. ( Lehet, még olcsóbban is megússzuk, mert a hazai bőrösök egyre szebb termékekkel árasztanak el, főleg így az ünnepek előtt.) A sorban ott van a karkötő, és kisebb kiegészítők halmaza ami mára szinte minden igényt kielégítve vásárolhatók. 

Én itt nem zárnám be a sort, de akár az igényesebb bőr telefontokok, vagy pénztárcák is okozhatnak kellemes meglepetést, de itt is törekedve arra, hogy az valóban ne a kacsintós egypálcás vurstli modell legyen!

Még nem ért véget az év, tehát a blogbejegyzések sora sem áll meg, számíthattok rám, nem csak itt, de a YouTube csatornámon is, na és inspiráló mód az instagram felületen szintén.


Barátsággal: Tibor