Karácsonyvárós ...

2016.12.03

Mindenki megkapja a magáét, és az arcokon az üdvözült mosoly és lelkes boldogság sugárzik! Hurrá itt a Karácsony! Te is megkaptad az unalomig hordott extra nyakkendőt? Borotválkozási készleted, sálat, zoknit, vagy ami épp az utolsó pillanatban az eszébe jutott az ajándékozónak? 

YEESSS! Erre vártam már!
YEESSS! Erre vártam már!

Nagyi kötött sapkáját? A több számmal nagyobb, és ekcémát okozó kínai kesztyűt, vagy nyomokban természetes anyagokat is tartalmazó, extra kinézetű cipőt? A balck friday remek alkalom volt arra, hogy még azt is eladják, amit soha az életben, nem vettél volna meg, de annyira nyomták a tudatalattidnak, hogy most vedd meg, nem tudtál ellenállni a kísértésnek. Megvetted! 

Ez nem hamis, eredeti.
Ez nem hamis, eredeti.

   Akkor te is azon férfiak sorát növeled, akik lelkesedésüket a még több alkohol bevitellel pótolják, amikor a fa alatt lévő csomagokat bontogatják. De miért? Tenné fel Ábel a kérdést, és most jogosan. Miért kell minden hülyeséget megvenni, amire aztán soha a kénköves ménűben nem lesz szükségünk, holott voltak álmaink, voltak vágyaink apró tárgyai is. A mai blog szóljon, a hasznosnak ítélt adok-kapokról, vagyis mit vegyünk a pasinknak, férjünknek, barátunknak stb. (a helyes beillesztendő)

Óra, és kesztyű. Sanssz lenne már?
Óra, és kesztyű. Sanssz lenne már?

  Több esetben olvastam privát üzentben, hogy Tibor mi lenne a mandzsettákkal, miért nem írsz róla. Tessék most itt a lehetőség, hogy rácáfolva az index.hu egy bejegyzésére, melyben ósdi, divatját múlt darabnak tartották a férfiak inggomb helyettesítő eszközét. ( Itt szólt még a nyakkendőtűről a szerző.)

Jó lesz az a mandzsetta is.
Jó lesz az a mandzsetta is.

  Úgy gondolom, a mandzsetta soha nem megy ki a divatból, mert egy olyan dolog, ami persze nem a hétköznapok kísérője, de még akár lehetne az is. Itt kell megjegyeznem, hogy a mandzsettához illene ing is. Ez pedig egy másik kérdés, az ajándékok sorában. Tehát én azt vallom a férfi igen is, ha szereti a stílusos öltözködést, nagyon boldog lehet egy szép igényes, de akár vicces mandzsetta ajándéktól.  

A magányos férfi álma, vajon mi lehet?
A magányos férfi álma, vajon mi lehet?

  A következő példa akkor legyen a gombhoz a kabát, vagyis a mandzsettához az ing. A férfi nagyon hálás tud lenni, ha egy szép inget kap, főleg ha az nem több számmal nagyobb, vagy éppen a színe nem az ő világa. Itt nagyon kell ismerni az alanyt, de jobb, ha simán csak a biztonságra törekedve, szimpla színekben gondolkodunk. Fehér, kék, pink, és enyhén csíkos. Nagy tévedés nem lesz, ellenben az ing olyan, amiből sosem elég a sok. Itt, pedig ha már karácsony, akkor legyen szép és igényes, minta pulyka, amit megtöltve tálalunk a díszes asztalra. Legyen az anyaga, és a minősége felsőbb kategóriás, és a szempont szerint a mandzsettás kivitelű. Még jó, hogy nagyon nem kell megszakadnunk, mert több helyen kínálnak igazán remek darabokat. (Még weben is!) 

Inget a fa alá.
Inget a fa alá.

  Következő sablonos, tárgyiasult ajándék; a nyakkendő. Sajnos itt nyúlunk legtöbb esetbe igazán mellé, és a savanyú kép a szegény ajándékozott arcán ezért rajzolódik ki, miközben azt morzsolja el a szája szélén: " Oh, hogy találtad ki, pont ez hiányzott a gardróbomból! Nem kellett volna ekkora költségbe verned a fejem..!" ( ... És bánatos szemmel néz tovább a semmibe, és vágyat érez, hogy kapott volna inkább egy dront, mint a szomszéd kisfiú.)

Pink nyakkendő, úgy kell, mint egy falat kenyér.
Pink nyakkendő, úgy kell, mint egy falat kenyér.

A nyakkendő esetében, csakis úgy gondolhatunk ajándék szempontból, hogy ismerjük az ajándékozott alanya stílusát, és színvilágát. Vagy akár lehetünk trenderek, és eddig ismeretlen divattájak felé vihetjük el az "áldozatot". 

A ritka kiváltság, komplett outfit.
A ritka kiváltság, komplett outfit.

Ki gondolta volna, hogy a férfi örülni tudna egy szép övnek, vagy egy jól megválasztott nadrágtartónak is. Itt az ötlet megint a blog, facebook és egyéb helyekre érkező kérdésekből jött. Igen, a férfiak kedvelik az efféle hívságokat. Itt megint az alanya lábbeli képességei ismeretében érdemes körbe nézni, mert az öv a cipő színéhez köthető. A nadrágtartó, esetében pedig a nyakkendők, ingek színei az, ami követendő.

Cipőhöz a táska, vagy fordítva?
Cipőhöz a táska, vagy fordítva?

  Persze itt a sor még nem ért véget, mert egy igazán szép és míves kesztyű remek ajándék, főleg ha az nem csak egy télre gondolt darab, hanem mellette az autós modell is helyet kap, mert egyre többen vonzódnak ismét hozzá. Nem sablonos, vagy elcsépelt ötlet. Egy táska, persze nem a B.Á.V üzleteiben keressük, mert úgy járunk, mint az "egyszeri" politikus. Azt az olasz márkát ne is keresd ott!  (Lehet, még olcsóbban is megússzuk, mert a hazai bőrösök egyre szebb termékekkel árasztanak el, főleg így az ünnepek előtt.) A sorban ott van a karkötő, és kisebb kiegészítők halmaza ami mára szinte minden igényt kielégítve vásárolhatók. 

Sárga autós kesztyű, hozzá illő kiegészítők.
Sárga autós kesztyű, hozzá illő kiegészítők.

Én itt nem zárnám be a sort, de akár az igényesebb bőr telefontokok, vagy pénztárcák is okozhatnak kellemes meglepetést, de itt is törekedve arra, hogy az valóban ne a kacsintós egypálcás vurstli modell legyen!

Hamis, vagy eredeti?
Hamis, vagy eredeti?

  Még nem ért véget az év, sőt mi több nem szakadt ránk a fekete péntek sem, tehát a blogbejegyzések sora sem áll meg, számíthattok rám, nem csak itt, de a YouTube csatornámon is, na és inspiráló mód az instagram  felületen szintén.


Barátsággal: Tibor