Kapjuk „őszre” magunkat!

2018.09.24

Mi lesz ha befú a lombok alá az őszi szél? Mi lesz, ha a sál már nem lesz elég? Mi lesz, ha el kell dobnod kedvenc szandid, mert a lábad fázik a deres aszfalton? Mi lenne más, mint évszakváltás.

Készítsd elő a tököd.
Készítsd elő a tököd.

  Most vegyük át mire lesz szükséged, hogy a télbecsavarodó őszt valahogy átvészeld, persze ez csakis a stílust és a ruházkodásodat illeti, más esetkre ott a háziorvos. (Bár már nyakadig ér, a sok orrcsepp és vitamin reklám.) 

Gardrób rendezés indul.
Gardrób rendezés indul.

1, Nézd át mit vettél le magadról tavaly ősszel.

  Persze ez nagyjából olyan lesz, hogy mit dobtál el, amikor a marha hosszú tél egyszerre nyárba csapott át, kihagyva a tavaszt. Tehát lesz ott kabát meg vastag pulcsi és minden, ami arra kellett, hogy ne fagyj meg áprilisban. Ami biztos, hogy sok minden nem változott egy év alatt, tehát radikális forma és stílus váltás nem történt, így nem kell aggódnod azon, hogy megint kimentél a divatból, vissza sem tekintve.

2, Ha már feltúrtad a gardróbod, rá fogsz jönni, azért jó lenne pár új cucc is.

  Kopott, már nem puffan a pufi a dzseki, az a zakó pedig egy számmal kisebb lett, vagy netán nagyobb. Mit tehetünk ebben az esetben? Csak semmi pánik, mert hidd el most nagyon drágán, és extra mennyiségben kapod meg a legújabb darabokat mindenhol. Mert a lényeg, hogy tudják rólad impulzív vásárló vagy, vagyis, ha fázol, veszel kabátot, ha már agyonstrapált a cipőd, lépsz bele az újba. Egyszóval nem akkor gondolsz erre, amikor a mesebeli hangya, (aki egyébként ugyanúgy megfagyott a télen, mint a muzsikus tücsök) mert ő a gondos, és már előre tudta miért kell majd vastag kabát, és új zakó. 

Új cipőhöz, jár az új zokni is.
Új cipőhöz, jár az új zokni is.

3, Amennyiben gondos gazda vagy. Az vagy? 

  A gardróbból előkerül, a tél után a tisztítóba vitt ruha, lekerül róla a nejlon borítás, és egy átszellőztetés után már hordható is. Az őszi, téli cipők a gondos ápolás után a dobozukból ismét előkerülnek, és minta most vetted volna le a bolt polcáról fénylenek, ahogyan az a bizonyos "Salamon töke". A kötött holmik és a vastagabb ingek ismét patyolatba mennek, hogy majd frissen és üdén kerüljenek a helyükre. És akkor most felébredtél, a kezed kiveszed a biliből, amibe belelógott álmodban; mert ez, amit itt leírtam sajna csak nagyon kevés férfira jellemző, bár megjegyzem engem halába is idegesítene. Explicit: vonalas, és anyuka pici kedvence.  

Zoknik, a fő bajok forrásai.
Zoknik, a fő bajok forrásai.

4, A zoknik a fő bűnösök.

  Nyáron elég nagy slendriánsággal hagytuk el a zoknikat, és vagy nem vettünk fel egyet sem, vagy csak a titkos üzemmódban működő 007-s volt használatban. Az ősz és a hidegebb idő beköszöntével viszont szembesülünk, hogy ismét kell a pamut a lábra. Ekkor jönnek elő a hanyagságunk problémás részei, mert vagy a sarka lett pókhálós, vagy épp a lábujjak végénél képződtek kisebb, nagyobb lyukak. Tehát nincs mit tenni, selejtezés és újak beszerzése. Mennyire lesz majd ciki, ha egy kóbor kaland alkalmával egy rongyosra járt lábtyűből pattanunk ki "álmaink asszonya" előtt.

Van még idő?
Van még idő?

 Az ősz tehát arra is jó, hogy ismét újra gondoljuk és újra gomboljuk outfitünket, és lehetőséget ad arra is, hogy végre ne csak azon mélázzunk, hogy megint milyen nagy a hőség, és nincs mit ledobni magunkról, bár ennek a levét isszuk majd meg, amikor a mínuszok támadása ellen kell majd csatát nyernünk. Az viszont majd egy későbbi bejegyzés témája lészen. 

Barátsággal: Tibor