Kabátok(ok).

2020.10.26

  Tél előtt nagyjából az első hűvösebb idő beköszöntésekor, a férfiember mert lehet nagyon macsó, vagy merész, de azért fázni kezd és arra gondol, hogy kellene egy jó kabát. Aztán jön a gondolkodás, a maszatolás, hogy jó lesz még az a két - három évvel ezelőtt vett sídzseki is, meg amúgy is minek, mert január, február és itt a nyár és megy pocsékba az egész. Így aztán emberünk, robotol tovább a szürke, vagy épp egykor harsány piros felöltőjébe, mert vagy szövettel készült egykorit hordja, vagy a Donovaly emlék kerül le a vállfáról. 2020 úgysem megy a síélés, legalább így jöhet a "romantika", a hütték rövidjeiről, vagy habzó csodáiról. 

Barna és stílusos
Barna és stílusos

   Na akkor ezt most töröljük is gyorsan az adattárból, és vegyük legalább annyira komolyra magunkat, hogy az idei télre új kabáttal ajándékozzuk meg magunkat. Mert egyszer egy régebbi bejegyzésemben írtam, a kabát nem egyenlő a sídzsekivel. Amúgy meg nem kötelező a szigorúan vett szövetkabát sem, így lehetőségünk van kicsit megújítani téli outfitünket is. Mielőtt teljes kétségbe esés venné át rajtunk a hatalmat nyugalom, mint ismeretes én a "földön járók" klubját vezetem, így ár/érték arányban a magyar fast fashion üzlet kínálatát mutatom be. A Balance Fashion az idei őszre és télre felkészült, és kínálata lefed majdnem minden igényt. 

  A sort kezdhetjük a szövet kabátokkal. A színek igazodnak a magyar férfi elvárásaihoz, így a komor fekete, a világosabb szürke halvány rácsmintával, de a barna szín két árnyalat is megtalálható a kínálatban. Én három színben próbáltam fel az adott kabát típusokat. A két barna színű, belül a mára elfogadott és szinte megkövetelt cipzáras béléssel kapható, míg a szürke rácsmintás csupán a slim fit szabásában tér el a hagyományoktól. 

Sötétebb rozsdabarna támaszkodva
Sötétebb rozsdabarna támaszkodva

A barna színű kabátok inkább a casual megjelenést kedvelők barátja lehet, de akik a konzervatív vonalak hívei, a szürke és fekete kabátoknál nem fognak csalódni. Anyagokat tekintve ahhoz képest, hogy az árak nem ijesztők, mégis igényesek és strapabírók, akár mindennapos használat esetén is. (Ami ugye nem elhanyagolható tényező!)

  Természetesen a Balance Fashion nem felejtkezett el a könnyedebb sportos megjelenést kedvelőkről, így a ballon anyagú, vagy kapucnis télikabátok is ott vannak az idei kínálatban. Itt is azt lehet mondani, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha a hideg ellen akarunk stílusosan védekezni. Színeket tekintve megtalálhatók a BKK (leánykori nevén BKV) álló sötét kék, de a tömegközlekedés ellenes fehér is. Én úgy gondlom, hogy nem lehet panasz azok számára sem, akik egy szimpla "pufi" dzsekivel vészelnék át a zordon időket, hiszen ez is ott van az üzletek kínálatában. 

  Nem tudok más indokot arra, hogy az idén télen ne vegyél új télikabátot, csupán azt, ha esetleg a Covid ránk zárja az ajtókat újból, de arra meg ne is gondoljunk, mert úgy hiszem le fogjuk küzdeni ezt is, mint már sok mást is. 

Ha nem szeretnél "tömörülni" a Balance Fashion webshop rád vár, és természetesen az ország több pontján megtalálod a márka üzleteit és széles kínálatát. Rövidebb videó a YouTube csatornámon is elérhető lesz napokon belül, ahol még alaposabban körbe járom a kabátokon kívüli kínálatot is. Iratkozz fel, kedvelj, és ha tetszett oszd meg! 

Barátsággal; 

Tibor 

Fotók: Szabó Imre 

A blog kommunikációs partnere a : turbado.hu