Kabátlopás ügybe keveredett ember.

2018.10.21
Itt az idő! Kabátok elő. Fotó: Fotó Galló
Itt az idő! Kabátok elő. Fotó: Fotó Galló

 Régi vicc kezdődött így, aztán a szakálla megnőtt és meg is untuk, viszont a kabát még mindig ott lóg a fogason. Itt kopogtat a hideg tél a rosszul szigetelt nyílászárókon, ami meg azt is jelenti, hogy eljött az ideje, hogy szigeteljünk, meg annak is, hogyha az utcára megyünk a kezdeti lengeség után, keményebb rétegeket pakoljuk magunkra, a (le)fagyás elkerülése végett.

Most akkor mi van?
Most akkor mi van?

Már az előzményekből kiderül, ma a kabátok kerülnek a blog középpontjába. Fókuszáljunk tehát a lóden helyett, bár október (mára már december is) lévén lehetne aktualitása is (lásd, ötvenes évek) a szövetek kabátokra. Fotók ismét a FotóGalló által lettek idehozva, nem kár értük! Három kabáttal és több képpel hozakodnék elő, benne szerény ám, de mégis magamutogató személyemmel. A háromból, kettő hazai, vagyis nem lenne nehézkes a beszerzésük

Az első.

A feladtam az idei első "Jézuska" levelet.
A feladtam az idei első "Jézuska" levelet.

  Nem kabát, inkább felöltő és abból is az egysoros fajta, szövetét tekintve, gyapjú és műszál keveréke, a gyapjú győzedelmeskedése mellett. Ezét inkább egyfajta átmenet, a hidegebb napok és a nagyon kemény fagyok előtt, mivel a bélés területén itt nem kapkodták el a munkát. Egyfajta "alibi" kabátnak is nevezhető. A színe megfoghatatlan, de inkább bordó, amivel még akár egy frissen őszbe boruló erdőben kiváló terepmunkásként léphetnénk fel, hogy álcázva legyünk. Vadászatra azért nem ajánlott!  Vagyis Weöres Sándort idézve; "őszi éjen izzik a galagonya ... virága." Annyira ne legyünk költőiek, hiszen csak egy kabátról beszélünk. Én ezt azért kedvelem, mert egyedi mégsem annyira harsány, hogy azzal közbotrányt okozzak az utcán, emellett pedig, egy zakót és mellényt alá kapva, még meg sem lehet benne fázni. Mondhatom egyfajta; "best buy -nak", előnyösebb vétel nem igen akadt a weben. 

A kutya se hederít rá.
A kutya se hederít rá.

Második.

Az őszi leánykérés klasszikus romantikus kelléke, vagy temetőjárás. Kinek, hogy.
Az őszi leánykérés klasszikus romantikus kelléke, vagy temetőjárás. Kinek, hogy.

Amikor a klasszikus elegancia találkozik, a praktikummal. A kabát anyag teveszőr, színében is a "sivatag hajóját" idézi. Egysoros gombolásának köszönhető, hogy a karcsúsítás vonala még jobban kivehető. A bélést itt sem túlozták el, de nyugodjunk meg, a globális felmelegedés hatása esetén nem fogunk ráfázni. A kabát, vonala és textúrája valóban elegáns és emiatt kissé kényes is. (Nem BKK, leánykor nevén BKV stressztűrő.) A gyártó a Digel, és a forgalmazója a Digel Store Budapest. Ár, érték arányát tekintve szintén elmondható róla, hogy megéri a pénzét. Nem csak a hülyének, még nekem is. 

Színek keverése, kék és bézs.
Színek keverése, kék és bézs.

Harmadik.

Tundra álló, és kémkedő kabát. Digel 2018 ősz.
Tundra álló, és kémkedő kabát. Digel 2018 ősz.

 A klasszikusok, klasszikusa, avagy a dupla soros kabát. Igazi téli viselet, mert a testet teljes mértékben csomagolja be, és védi a hűvös és kellemetlen időjárási viszontagságoktól. Ellenben mégsem jelenti azt, hogy felkaptuk volna "nagyfaterunk" megunt nagykabátját, mert látszik rajta a modern szabás íve, avagy ez is slim, de nem extra slim. Anyag itt is gyapjú, és némi műszál keverék. A szín az, ami rabul ejti azt, aki nem szereti, ha csak a szürke, és fekete emberek dominálnak az utcákon, mint egyfajta "fekete város" szomorú lakosai. Kellemes barna árnyalat keveredik több színnel, ami hatása végén szintén egy őszi mimikrit kölcsönöz viselője számára. A kabát felső részén elhelyezkedő zsebet, feldobhatjuk egy kis zsebkendővel, vagy az oda begyűrhető finomabb bőrkesztyűvel. Márkáját tekintve ez is Digel. 

Lefotóztam a Gallót, hogy legközelebb ő kerüljön a blogra.
Lefotóztam a Gallót, hogy legközelebb ő kerüljön a blogra.

 Kabátra fel, mert a pufi dzseki ideje lejárt. Nem beszélve a sídzsekik tömeges megjelenése miatt kialakult stílus stresszre is, mely káros és kerülendő utcai viselet. Persze ez sem igaz, mert a helye ott van annak is ahol kell, de ma én ezeknek a daraboknak szenteltem azt a pár perecet, amit megérdemeltetek. Maradva a klasszikus stílus mentén, bár ez sem az már, mert az utcai trend itt is érvénysül. Amennyiben tetszett oszd meg, vidd el, és gyere máskor is. A facebook mellett, ott az instagram, ne szégyelld a kis szíveket dobálni reám.

Barátsággal : Tibor