Itt a nyár?!

2018.04.30

 Donald Trump hiába tagadja, azért mi érezzük a globális felmelegedés okozta, a divatra és öltözködésre is kiható hatásait. Közelebb kerülve a témához, akár a Gyalog Galopp idézetével is élhetünk az évszakok megzavarodását illetően. "A tél egyenesen átugrotta a tavaszt és a nyarat, és őszbe csavarodott." Mi azért ne csavarodjunk be ennyire, maradjunk meg a kora nyarat idéző tavasz mellett, ami így is elég kellemetlen. Mit lehet tenni, ha még reggel hűvös szellő lengedez, viszont két órára rá, már szaharai hőséggel kell megbirkóznunk. Közben meg nem árt, ha nem néznek teljesen topisnak. Előző írásomban már kidühöngtem magam, így most végre marad arra idő, ami a blogom lényege, vagyis "mit, mivel, hogyan" témakör. 

 Első szett, ami beugrik a laza utcai hétköznapi összeállítás. Kerülendően a piké, avagy galléros póló, gallérjának felhajtott viselését, ha esetleg ebben gondoljuk a megjelenésünk megoldását. Én inkább azt javallom, hogy lehet egy laza gallér nélküli póló is, egy könnyű len, vagy pont az erre az időre megalkotott vékony dzsörzé anyagú zakó. A nadrág itt kevert, akár egy chino, vagy épp fehér vékony farmer, de egész pompás megoldás a fent említett dzsörzé zakó nadrágja is. Példák a képeken. 

  Második megoldás, hogy nem veszünk csak inget, szigorúan persze nem megúszva a hosszú ujjút, és hozzá, csupán egy laza mellényt dobunk fel magunkra a chino, vagy farmer nadrág mellé. Itt manapság, dívik egy szokás, ezzel emelve a teljes lelazulás mértékét, hogy az inget nem gyűrjük be a nadrágba, hanem a mellény alatt kiengedve viseljük. Oké, nem is baj ez, de az ing esetében, ha már ezt így gondoltuk fontos, hogy ne szoknyaként lebegjen körbe. Idétlen! Képen a pontos megoldások. 

  Harmadik, ami egyben a mai rövidke bejegyzés vége is egyben, a nyakkendő elkerülésének neuralgikus kérdése. Persze, ha a munkahelyünk kötelezővé tette, nincs mese itt ez nem jön be. Ellenben, ha nem akarunk szorító nyakbavalót venni, mert úgy gondoljuk, hogy rontja a melegben a túlélési esélyeinket, a zakó zsebébe gyűrjünk egy szép, nem túl hivalkodó díszzsebkendőt. Itt már megint az ing lesz a megoldás az outfit esetén, ami lehet egyszínű, de akár a mára teljesen trendivé vált apró virágmintás, vagy épp vastagabb csíkos mintás. A lényeg, hogy a felső gomb legyen csak kigombolva, ellenben, ahogy egykor mondták "pöcsig" kigombolt ingünkben, igénytelen hatást érünk el, még ha felsőtestünk olyan kidolgozott, hogy magunknak sem állhatunk ellen a tükörbe tekintve. Itt a nadrág ismét, lehet chino, vagy farmer. 

 Záró gondolat, hogy a fenti szettek mellé felvett cipők mindegyike ajánlott viselet, és nem kell irtózni, a titokzokni viseletétől sem, de aki nem mer ennyire kötetlen lenni, annak javasolnám a színesebb, de vékony és szigorúan pamut zoknik hordását. Így futhatunk bele a nyárba, ami annyiban lesz más, hogy lassan már a reggelek is az egyenlítő menti meleget hozzák el, így nem lehet majd eldönteni, hogy tuaregnek, vagy szalma szoknyát viselő bennszülöttnek érdemes öltözni. Szép kilátások, vagy költözünk egyre északabbra. Kinek, hogy.

Barátsággal: Tibor