Hőség, riadó!

2018.05.26

"Hogy értsd, egy pohár víz mit ér,
Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell." ( Zorán)

 Meleg, és hőség meg a nyár, akkor nem maradhat el, az a bejegyzés, hogy mit ajánlok azoknak, akik nem adják fel és le, stílusosak, és persze elegánsak szeretnének lenni, még akkor is, ha szakad róluk a víz. Jöjjenek a nyári szettek, mert lassan, de biztosan leárazva is hozzá juthatunk. Ahogy szoktam tetőtől a talpig, és nem veszem figyelembe azt, hogy rám szóltak, igen is merítek a külhoni bloggerek képi világából, hogy lássuk, mi lenne az, ami nekünk sem árthatna. Bár már elég közel vagyunk hozzá. 

Az ing, és a póló harca. Azt gondlom, hogy az ing nem veszthet csatát a pólóval szemben, és ha jó minőségű és anyagú inget szerzünk be, ez nem is lehet kérdés. Csak méretével és az ujja hossza tekintetében, és mint egy ismerősöm fogalmazta meg; mi az a rövid ujjú ing, olyan mintha elvágták volna derékban a zakót. Igaza is van, de azért sántít is a megközelítés, mert létezik egyfajta ing típus, ami a nyári verőn is lehet röviden stílusos. Itt van a képen, láss csodát! 

  Azt hozzá kell tennem, hogy a magyar férfi nem pont erre teszi fel az életét, ha inget választana. Neki a lengő bő ujjú rövid valami kell. Ezen már csak akkor tudunk változtatni, ha egy generáció rossz beidegződése lefutna, de még talán akkor sem. Jöhet a póló? Persze, hogy jöhet, sőt nagyon is. Nem, nem az, ami "hasadó anyagot" is tartalmazó Kínai piacos, enyhén nyúlt anyagú! Arra, ami a zakó alatt is elfér. Bár decensebb urak, és korosodó, - hozzám hasonló - testépítést kerülő férfiak számára nem ajánlanám jó szívvel. Nekünk akkor inkább a piké, és szigorúan lehajtott gallérral! Figyelve itt is a színek passzolására, és a méretek pontosságára.

  Öltöny lazább, amolyan smart casual. Nincs már szabály, csak egy, az pedig a munkakörülmény. Ha teheted, engedd szabadon magad és inkább a casual megjelenés legyen a nyáron a kedvenced. Télen úgyis lesz elég idő a kabát alatt a vastagabb és decensebb öltönynek. Ellenben, ha mégis öltöny, akkor legyen világos színű, és habkönnyű anyagból. A smart casual együttes lehet, chino nadrág, vagy farmer, felül egy könnyű nyári zakó - véletlen sem írom le a sportos kifejezést - mert azt nem tudom micsoda. A zakó len, vagy könnyű pamut, anyagból készüljön, de létezik és saját magam, mint kísérleti nyúl, tudom a dzsörzé, ami már nem okoz "műszál érzést". 

  Ami a lábat illeti. A nyár itt is kihívást teremt. Tudjuk nem nagy a választék, és az is egysíkú, tisztelet a kivételnek, de valóban nehéz jó nyári lábbelit találni. (Reális áron!!! ) Javaslatom, hogy ha lehet ilyenkor jobb, a "belebújós" fazonú cipők felé fordulni. A zárt érzést ezzel le lehet tudni, és még divatos is lehet. A baj az, hogy jó mokaszint, loafert nehéz találni, mert vagy drága, vagy nem az, viszont ellenben ronda, és műbőr. Kénytelenek vagyunk "utána járni" - (ha ha ha), milyen fordulat ez, egy cipő esetén. 

A smart casual szett teljes rangú tagja lehet egy boat shoe is - vitorlás cipő -, de itt nem arra gondolok, ami a tenger habjainak vitorlával való meghódítására indult, "zordon szakáll" szettjének része. Olyan cipő ez, ami mégsem az, aminek látszik. Hasznos barátunk még a sneakres is, akár öltöny részeként, de itt azért a korhatár megint betartandó, hogy ne nézzenek teljesen bolondnak. A cipők viselése mellé, jöhetnek a zoknik is, de itt már inkább a titok, vagy lánykori nevén "balett zoknik" lehetnek hű(s) társaink. A hosszabb szárú zokni, legyen nyarat idézően vidámabb színű, ha már a bánatos szürke és fekete kikopott ősszel és télen.

"Naci" aminek nincs szára, az a térdnadrág? Hordani lehet, sőt akár még zakóval is, odafigyelve a testi "lehetőségeinkhez" mérten, és a helyzethez alkalmazkodóan. Hülyén mutat, ha ebben bandukolunk el, egy kemény üzleti megbeszélésre, vagy úgy gondoljuk, hogy a vádlink még van olyan állapotban több visszér műtét után is, hogy azt közszemlére tegyük, illetve a napot csak az esti órákban látja. Itt tényleg fontos, hogy a láb adottságai a nadrághoz illők legyenek. 

 Férfitársaim, valljuk, be hiúbbak vagyunk bármelyik hölgynél. Ez a nyárra is vonatkozik, mert habtestünk úgyis megvillantjuk majd valamelyik strandon, de ha még nem jutottunk el oda, vagy addig, legyünk a forróságban is elegánsak. Remélem ismét tudtam pár ötlet adni, hogy miként éljük túl a dolgos hőségben gazdag nyári napokat.

Barátsággal: Tibor