Hoppá, lazíts!

2018.05.09

  Nyár, nap, hőség és napszemüveg. Nem csak az, mert akkor túl alul öltözöttek lennénk, mondjuk nem a nudista strandon, mert ott már egy napszemüveg is sok lehet. Szóval mi legyen, ha nem akarjuk magunkat "befeszíteni", de mégis egyfajta stílust akarunk magunkon tudni. Könnyeden és lazán elegánsan. Direkte nem használva, a "sportosan elegáns" kifejezést! Nem arra gondolok, hogy ne legyen zakó, meg a hozzá passzoló nadrág, de mégse legyen az szigorú "öltönyös feszengős". Erre találták ki a "Move" kollekciót, amiről már egyszer írtam, de már ki tudja mikor és lehet, hogy a feledés szürke zónájában tanyázik. Fussunk neki megint, mi is ez a kollekció. Kiegészítve az Activ Suit szettekkel is, mert a Move tagja az is. 

A Move, a Digel márka egy igazán sikeres kollekciója, főleg a fiatal felnőttek, illetve az örök fiataloknak tervezte meg a német márka számára, hazájától messzebb került olasz divattervező. A Move nem újdonság, de hazánkban talán az első olyan éve lehet a kollekciónak, amikor nagyot mehet. Én hiszek benne, mert jobb ebben látni a nagyérdeműt, mint a trendivé váló, de szerintem elég igénytelen "mackónacira" hajazó, buggyos ülepű skiny fitt valamiben, hozzá felül egy elméretezett zakóval. Itt olvashattatok erről, de jobb, ha nem feledjük és bevésődve ott áll örök mementónak ez a borzalom

  Mi ez a Move? Tehetnénk fel a kérdést, jogosan! Nos ez egy átmenet az öltönyös világba, de közben megáll és körbe néz a smart casual területén. Magyarra lefordítva, ez egy olyan öltöny, amiben nem érzed azt, hogy a faterod akarta, hogy vedd fel, de mégsem vagy topis. Ballaghatnál is benne, anyád is beájulna. Anyagát tekintve, dzsörzé, és finomabb szövetek is vannak, az acive suit kollekcióban, de mégsem érezhető rajta az, ami a legtöbb szintetikus cucc esetén. A szabása leginkább alkalmazkodik a sportos életet élő generáció igényeihez, ami azt jelenti sajnos, hogy a "csülköspacalon" és jó habos sörökön tengődő extra pocak, sajnos ebbe már nem fér bele. Nem is kell, mert nagyon bután mutatna. Meg ne próbáld, mert csak baj lesz belőle!   Viszont, ha te rendszeres konditerem járó vagy, és vagy úszol, evezel, futsz meg minden, ami egészséges, de közben elvárják tőled a kicsit elegánsabb megjelenést, illetve szereted is, na akkor ez a te kollekciód lesz. 

  Lazítós, de tartás is van benne bőven. Ellentmondás, de mégsem! Ehhez az "öltöny" formához már bátran felveheted az edző cipőd akár zokni nélkül, de megy hozzá a szokványos lábbeli is. Megnyugtatva mindenkit, itt még fel is hajtható a nadrág szára, hogy a boka kilátszódjék. A zakója alatt, megengedett a piké, vagy egy egyszerű kerek, vagy V kivágású sima póló is. Az ing is bejátszik, egy laza slim nyakkendővel, mellé egy kis dísz-zsebkendővel. Fontos, hogy ne legyél nagyon szigorú. Az egész szett olyan érzést ad, mintha állandó nyáresti partiban lennél. Semmi feszengés. Nemhiába tesztelte a Digel a legbátrabb "influencerekkel" (engem kihagytak, bár ennek most bevallom kicsit örülök is ...), hogy ebben "kombóban" ugrottak siklóernyővel 4000 méter magasból egy repülőből. A szettek, és a modellek is túlélték az ugrást. Rugalmasság teszt, egyfajta túlélő túrával.  

  Nem hidd, hogy ez reklám duma, mert nem. Ezt a bejegyzést azért írtam, mert, ha nem lennék ennyire tespedt, én is bevállalnám akár még az ugrást is, de leginkább a Move kollekció egyik azúrkék összeállításában, egy fehér galléros, vagy gallér nélküli pólójával. Viszont az a vonat nálam már elment, és jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Viszont te még megteheted, akár kiugorva egy repülőből is. Megtennéd? 

Barátsággal: Tibor