Hol vagytok férfiak?

2018.08.29
Talán keresi a listán "Őket"? Cary Grant
Talán keresi a listán "Őket"? Cary Grant

Hol vagytok férfiak? 

  Tennénk fel a kérdést, és mi több jogosan. Ellenben mire fel a kérdés, hiszen az utcákat járva, azért csak belebotlunk a teremtés koronáiba. Persze, hogy bele, mert hála a magasságosnak a divat koronázatlan királyai azért csak nem tudták őket megerőszakolni és átformálni. 

  Pedig keményen dolgoznak rajta. Dolgoznak, és ez egyre inkább látszik is sajnos nem csak divatmagazinok, de már a ruházati márkák áruházi gondolái között is. Divatba jött, vagy inkább trendbe erőszakolták, az úgynevezett "uniszex módit". Kezdve ott, hogy jöttek az uniszex parfümök, majd a kiegészítők, és végül ott lóg a vállfán az uniszex ruha is. 

Hány kiló összesen a képen látható modellek súlya? 50 ?
Hány kiló összesen a képen látható modellek súlya? 50 ?

Mi is ez? Képekkel a legegyszerűbb bemutatni, mert leírni "kb." annyi lesz, hogy fogták a női répa fazonú nadrágkosztümök szabászati mintáit, és egy két kisebb beavatkozással férfiasabbra formálták. Így lett a slim fit a sutba dobva, vagy a regular, és mentünk rögvest a "bőgatya" irányába. A szár pedig nemhogy hosszabb lett, hanem ha lehet még jobban lerövidült. Az egykor divatosan elegáns bőségránc pedig túlzásba esve lett elméretezett. Ez az alapja a 2018. évi őszi / téli öltöny nadrág fazonnak. Mekkora blama, ha netán ezt még az a célcsoport sem fogja nyerőnek találni, akikre pedig kitalálták. 

Gyere ugorj be mellém, elférünk ketten is!
Gyere ugorj be mellém, elférünk ketten is!

És ezzel együtt lettek elfelejtve a férfias modellek is, helyükre lépve az egyre jobban meghatározhatatlan nemi jelleggel megáldott "fiúcskák". Mielőtt megköveznének az ultraliberális megmondó és az állandó elfogadásban szenvedők, nem - nem vagyok sem homofób, sem ellensége a másságnak. Csupán azt nem értem, hogy ezekkel a modellekkel, kinek akarják eladni az amúgy silány anyagból és tömegcikké vált portékájukat. Mert ugye, ha jól szétnézünk az környezetünkben, azért még erős nagyító kell, hogy hasonszőrű alakokat lássunk. 

Nincs ezzel baj, csak értelmezhetetlen.
Nincs ezzel baj, csak értelmezhetetlen.

Most persze sokan, a "divatszakma értő emberei" részéről heves mozdulatok kíséretében mondhatnák, milyen maradi és hozzá nem értő vagyok, meg különben is nem értem én az új szelek, új fuvallatait. Pedig én inkább azt érzem, hogy ők vannak abban az autóban, ami az egyirányú úton szembe menve a forgalommal nem érti miért is van egyedül, és miért villogtatnak rá. Azt is értem, hogy ezeket a darabokat limitált szériában árulják, és ők is arra gondolnak, hogy egyfajta periférikus egyediséget kívánó réteg lesz az, aki meg akarja venni. Ellenben akkor sem értem, miért ezek a darabok és modellek kerülnek ki a cég reklámjaira. 

Virágozzék minden virág.
Virágozzék minden virág.

Sebaj, azért nagy rést nem tudnak ütni a hazai divathoz és stílushoz csak módjával közeledő férfiak tömegein, hogy aztán boldog boldogtalan egyfajta uniszex ruházatban flangáljon fel és alá a korzón. Itt még van min dolgozniuk, viszont az már aggasztó jel, hogy egyes férfiasabb vonásokkal rendelkező modellek panaszkodnak, hogy nem kapnak munkát, a cégek fotózásai során.     Én ezért azt vallom, - és vessenek a mókusok elé -  hogy maradjunk meg annak, aminek egy magasabb erő megteremtett, vagyis férfinak. Ja és a hölgyek pedig nőnek.

Barátsággal: Tibor