Helló 2018!

2018.01.03

    Optimizmussal átitatott jó reggelt és szép napot mindenkinek, akik ezzel a bejegyzéssel kezdik meg az év első vagy épp nem első, de majdnem első dolgos "tavasziasan" szép napját az új esztendőnek. Remélve, nagy nyomot nem hagyott az ünnep a méreteinken! Én itt vagyok, és pár mondatban leírom, vagyis inkább elmesélem mire számíthattok tőlem, és mire nem az idén. A legfontosabbal kezdem, mégpedig azzal, hogy a blog végleg átköltözik a saját hivatalos oldalamra. Indokokról már egy korábbi bejegyzésben beszámoltam, és szerintem nem döntöttem rosszul, bár ezt majd ti és az idő igazolni fogja. Mert ugye nem csalódom bennetek, és ide is követni fogtok! A másik felület, amin a mikroblogot nyomom, megmarad, amolyan duplikálásnak, na meg azért mert ott is nagyon sokan kedveltek, és ott nem csak a hazai jelenlétem a fontos. A reblog oldalam, megtartom, amíg azt az origo.hu szolgáltató engedi, de pont azért mert - a szó, amit használtam, bennem van "engedi" - léptem le. Akik ezen a felületen szeretnének még olvasni régebbi bejegyzéseket itt ezen a liknek, és az oldalon pedig itt érheti el. Az aláhúzott szavakra kattintva jutsz el a megadott helyre, ezt nem a gyengébbek kedvéért írom, hanem mert jólesik. 

   Másik nagyobb változás a videó rovatot érinti, mert azt az előző szomorkás, de dolgos évben nem igazán gondoztam rajta. A videó rovat, egyéb indokolt ügy miatt szintén két platformon lesz elérhető, egyik a megszokott, de általam nem kedvelt YouTube csatorna, indok nagyon egyszerű, sokan ott találnak rám, de a nagy amerikai óriás szereti a kontentet, de honorálni annyira nem, én ezért úgy döntöttem, hogy amúgy is legtöbb esetben támogatott videók jelennek meg, plusz hirdetésekkel nem fárasztanálak benneteket még ott is pluszban. A másik szimpla videók, amelyek tartalma egyező lesz a YouTube csatornáéval, de itt az oldalon lesznek jól elkülönített helyen láthatók, de emellett a facebook és a mikroblogon is megjelennek majd. A tartalom nem bonyolult, de napi szinten segíthet a stílus és divat területére tévedők számára. 

   Harmadik fontos változás, hogy kevesebb lesz a másokat kritizáló, "fikázó" bejegyzés. Egy dolog vezérel itt is, hogy élve a nagyok mondásával, "sas nem kapkod, legyek után" . Én sem ereszkedem le, a lájkvadász "na majd én megmondom mi a tuti szintre". Volt sokszor így, de a hatás - ellenhatás fizikai törvénye itt is érvényesül, vagyis a fal adja a másikat. Minek, és különben is arra, ott vannak a "thras bloggerek", a cicifaktort kereső képmegosztók, és a celeböltöztetők. Mi maradjunk meg a magunk értékrendje mellett, persze a finom csipkelődés és markánsan Tiboros megjegyzések mellett. Ellenben kegytelen leszek a közösségi felületen megjelenő "márka - trollokkal" , és identitás zavaros "kommenthuszárokkal". 

   Negyedik pont, de a legfontosabb, ami csak lehetséges, hogy a Tibor Stílus Lapja ebben a szép páros évben stabil és értékes márkák partnere szeretne lenni. Ez azt jelenti, hogy a divatvilág színessége, nem lesz kizárva, de nem lépek olyan instabil területre, ami vagy ingovány, vagy leginkább tévút. Tanulva a múlt hibáiból, maradok a megszokott, stabil minőséget kínáló márkák mellett, a tömegigény és egyéb huncut csalárdságok amúgy sem kedveltek eddig sem. Lesznek ajánlatok, amelyek csakis itt lesznek elérhetőek, és lesznek termékek, amelyek szintén csakis nálam jelennek majd meg. Legyen ez egy pár cipő vagy egy öltöny, esetleg egy egyedi, pár darabos kiegészítő. Mindezt azért, mert úgy gondolom, hogy ti, akik követve jelen vagyok immár majdnem ötödik éve a stílust kínáló felületeimen, megérdemlitek. 

   Ötödik záró gondolat, hogy amiben a T.S.L más, mint a többi hasonszőrű vállalkozás, az az, hogy én adom magam hozzá, ez azt jelenti, hogy az idén próbálom egyre kevésbé használni a "hozott" anyagot, magamon mutatom be mindazt, amit jónak ítélek számotokra is. Ezért lesz rengeteg saját fotó, és videó, amivel próbálom inspirálni a nagyra tartott olvasóim. Ehhez viszont kell, hogy valóban kritikus módon, aktívan, és kegyetlen őszinteséggel legyetek jenlen. Ez nekem is fontos, hogy érezzem meddig, és ne tovább, de nektek is, mert a diskurzus fontos ebben a még annyira nem is fontos világban, ami a divatot, és azon belül a férfiak divat stílusát illeti. Van min dolgozni, azt hiszem! 

   Zárva az évet nyitó bejegyzést, kérek ne legyetek kritikusak, ha egy - egy márka több szerepet kap nálam, mint máshol, mert ez egy kemény üzleti világ, ahol, a stílus tanácsadó is elkötelezetté válik, és minden szentnek maga felé hajló kezét nem kerüli el őt sem. Mielőtt szentnek gondolnám magam, leszállok a magas lóról, és jelzem ez csak egy metafora akart lenni. A lényeg, hogy azok a márkák, amelyek az idén elkísérnek majd bennünket, ha hisztek a szépérzékemnek, és minőség iránti elkötelezettségem csalhatatlanságának, nektek sem okozhatnak majd negatív meglepetéseket. Maradjunk annyiban, hogy valóban szép és jó lesz minden, így ennek reményében kívánok nektek, Boldog Új Stílusos Évet!

Barátsággal: Tibor