Ez itt nem a Világ, ez Magyarország "kis-pajtás"!

2017.02.08

Sztereotípia, de sajnos még mindig velősen igaz, a föld forog, a világ halad, -na jó nem minden esetben a normális irányban - , de mi állunk, mint a cövek, és még mindig a "kövesztett szalonna, és a hurka - kolbász stílusát" tartjuk alapnak. Nézzünk körbe és botránkozzunk együtt! Mi nem adjuk alább, csak lejjebb, mert ott még van mit keresnünk, azt nem tudják leutánozni. 

Mi ez a képen? Cipő ez ,vagy női lábbeli? Mit képzelnek ezek ott? Kis "makkos" "csávókám", ezt még a "roma (kisebbségi magyar)bálba sem vennék fel" ... Ismerősen csengenek a mondatok? Amikor egy loafer megosztás kerül ki a blog ,facebookoldalára. Arról nem is beszélve, hogy a cipő zokni nélkülisége, még mindig a kommentek 99% -át teszik ki, negatív értelemben. Nincs gáz, mert tudom, én vagyok az aki megint rohan előre, és a félúton nézek csak hátra, hogy nem követi senki ...

Idézet:" Nem tudom megszokni az "öv nélküli" képeid, amikor ott az övbújtató. " Igen beleverték a fejébe két baltával is, hogy azok a kis nadrágra varrt ügyek azért vannak, hogy bőrcsíkot húzzunk bele. Egy dologra nem gondol a poszt alá odamondogató, hogy a divat játék, és ha mi nem játszunk, akkor savanyú káposztaleves lesz koviubival, és citromfeltéttel az ebéd. Azt az arcunk meg ráncos a fanyalgástól. ( Közben a "kommentelő", meg vadul hordja a rövid ujjú inget, a zakó mellé, és a nadrágján azért van a szíj, mert két számmal nagyobb ... sebaj, majd megtanulom én mi a tuti! ).  

"Ja Patek, meg a magyar átlagfizu ... mi van "Tibcsi" te a Marsról jöttél? " A kép mellé kapom ezt is. Közben ha egy földön járó, átlag divatóra jelenik meg, posztba, jön a másik "huhogó sereg", és közli fene mód nagy hanggal. "Tibor én ezt nem hiszem el, hogy ezeknek a vacak "quarz biszbaszoknak" helyet biztosít, óra csakis a IWC, Rolex, vagy ennél feljebb létezik ... " Ó magasságos ott fent, az átlag divat blogger a messze távoli országok instagram tengerén túl, nagy büszkeséggel, és a gyártó megelégedésére kooperál a divatórákkal. Mert tudja, ott sem Patekkel kövezték ki az utat. 

"Tibor túl sok az ékszer! Nem férfias!" Közben az utcán ballagva a férfitársadalmunk ( tisztelet a kivételnek ) nem, hogy túl sok ékszer miatt lenne éppen a férfiasság ellensége, hanem egészen más "bajok" vannak jelen. Sajnos már megszoktuk, és az az eltérő, ha nem azt látjuk. Persze nekem sem az ideám, hogy a csuklótól, a könyökéig karkötőben feszülő férfiak hasítsanak a flaszteren, de egy egy odaillő kiegészítő nem ronthat rajta többet. 

" Túl sok az öltönyös kép, Tibor nem tudnál valami "sportosan elegáns" megjelenést is mutatni? " Padló megfogva, közben kaparva a falat. - Mármint én. -  Nincs olyan, hogy "sportosan elegáns", a zakó meg lehet laza, casual, hétköznapi. A sport az a futás, magasugrás, a súlylökés, az olimpia a foci, meg a többi amit "kisgatyában" űznek. - Bár most olvasom, hogy az is olimpiai szám lesz, amikor a srácok a egy virtuális valóságban nyomják a klaviatúrát vadul, e-sport. Ott teljesen mindegy is lesz, hogy sort, vagy kinyúlt izzadságszagú kötött műszál pulcsiban nyomja a gombokat. -  Még a magyar futball válogatott is, amikor hivatalos megjelenésük volt (a pályán ), zakóban és fehér ingben parádéztak. Elegánsak voltak? Igen! Sportosak voltak? Igen! De nem sportosan elegánsak!

"Miért nincs feje a képeknek?!" Ide nekünk a fejeke! Mert a fejed vesszük! A megoldás a képen látható. Se feje, se keze, se teste. De tényleg a modell feje a lényeg és nem a ruha, a szett, a megoldások, amiket a szabók a "trenderek", a stílus mesterek találtak ki? Nem hinném. Számos, a világ több pontján élő blogger, aki a férfidivattal foglalkozik, nem adja a "fejét" a képeihez, mert tudja,hogy vagy olyan csúf, hogy rontaná az összképet, vagy épp nem akarja, hogy több tízezres követő tábora nem a kollekcióra koncentráljon. Szerintem ez a probléma is besorolható a " több is veszett Mohácsnál " kategóriába. Meglepődnénk ha boltokba betérve a zakót, vagy a inget amit kinéztünk magunknak, egy élő emberi testről kellene levenni. Vagy a próbababák, mint az egykori filmen, megelevenedve rontanának ránk. Fejetlen lesz itt továbbra is minden! Szó szerint! 

Egyébként meg mit feszülök itt be, spongyát rá! Toljuk arrébb a bringát, és foglalkozzunk azzal, ami a lényeg, a föld forog, és ha megszakadunk, se tudjuk mi azt megállítani. Pedig nagy erőket vetünk be ennek érdekében. Nézd már, a pasinak van feje, és pólóban, edzőcipőben feszít - Mondtam én, nem normális ez a Tibor! ....  

Barátsággal : Tibor