Divat-vész-korszak!

2018.03.02

  Amikor azon megy a polémia, és az agyatlan "komment cunami", hogy a férfias a chino, vagy a slim öltönyök honnan a pokol legmélyebb bugyrából szabadultak ránk. Akkor jött a hír, ami alapjaiban dönti romba a férfias öltözködés és viselkedés atombiztos gránit talapzatát. A hír emígy szól: "2016-ban fontos trendfordulóhoz érkeztünk a divatiparban. Abban az évben adtak el először az Egyesült Államokban több testhez tapadó nadrágot, mint farmert. " és itt nincs vége;  ; " az eladások száma 2011-16 között megnégyszereződött, 2016-ra az eladott mennyiség elérte a 200 millió párt. Közben a farmereladások a 2009-es csúcshoz képest bő húsz százalékkal visszaesve 180 millió darabra csökkentek, vagyis 2016-ban már több leggingset, mint farmert vettek az amerikaiak. " (via :444.hu)

Nézzük miről is beszél a hír, ha netán valakinek nem lenne érthető, mi az a testhez tapadó naci. Ez itt! Az egykor leánykori nevén ciacanaci volt. 

  Arra gondolok ilyenkor, hogy valóban hathat az iparágra, és a stílusra az a sok kifutón látható extremitás, vagy egyfajta kényelembe akar a világ belefordulni, mint egy pihe - puha párnába, mert már túl sok volt itt is a testre szabott fegyelmezés. Megrázom magam, és mégis arra gondolok, hogy ez megint csak egy futó hóbort lesz, és nem válik alap értelmezett beállításnak stílus számítógépen. Mert ha igen, akkor én nyomok egy vagy resetet, és telepítem azt újra. Ha más nem teszi ezt meg helyettem. 

  Nem hinném, hogy túl "prűd" lennék, és nem bontanék néha én is formát, de azért van az a pont, ahonnan szerintem jobb visszafordulni, elhagyni, lelépni, mert ha nem tesszük, valóban eljutunk oda, ahol már az lesz ciki, aki nem vesz magára csipke blúzt casual outfit "újbeszél" formája szerint. Vagyis cicanaci kötelező viselet lesz! 

  A pont amikor valóban megtört a hagyomány az itt van, és nem ott, ahol mi le vagyunk maradva ósdi vitáink során, hogy a "nadrág szára" meddig érhet. Úgy gondlom, mint egy divat és stílus "véleményvezér",(Kis szerénységet ha kérhetném!) szólhatok a témában, és az, amit mondanék ezzel kapcsolatban, valóban nem tűrne nyomdafestéket. Az Úr 2018. évében nem biztos, hogy meg kellene teljesen hülyülni, és követni a követhetetlent. Zárójelben csak egy apró gondolat, hogy amikor a leggings begyűrűzött a női divat világába is, többen szóltak arról, hogy ez a stílus sem igazán utcára való. Főleg bizonyos súlyfelesleg, és testalkat esetén. És most itt van, hogy nem csak a hölgyek, de az urak is úgy döntöttek, nincs mese, minden formás idomot ki kell emelni és megmutatni.

  Vessetek rám követ, és dobjatok a mókusok elé, de én nem hinném, hogy ezt követni kellene. Épp elég metroszexuális lett a férfidivat, nem kell még ezzel is sodorni rajta még és még. Várom véleményeteket a témában a bejegyzés alatt, és most ne kíméljetek!

Barátsággal : Tibor