„Csini fiúk” klubja.

2018.05.16

  Sokan vagyunk, akik befeszülünk, ha a divat, öltözködés jön szóba. Vagy idézhetnék egy kedves barátom posztja alatti hozzászólásból, aki épp egy aktuális hétköznapi "outfitjét" dobta az arcos könyv lapjaira; "Te mindig ilyen csinos vagy, vagy esetleg van rendes ruhád is? "Mondaná a kevésbé szocializált blogger erre; "Vatt de fak?", esetleg finomabban, mi a fene az a "rendes ruha" ?

  Befeszülünk, közben meg kritizálunk ezerrel. Nos én arról már rég letettem, hogy Bruce Willis módjára, világok megmentője legyek a stílus területén, mert ahhoz nekem nincs elegendő vállról indítható rakétám, hogy felégessem azt a dzsungelt, amit a kegyetlen öltözködés alkotott. Viszont egy, ami megmaradt számomra, hogy példát vagy esetleg útmutatást adjak azok számára is, akik esetleg a fentebb idézett kommenttel értenek egyet. Rendes ruha, kontra "csini fiú". 

 A lényeg baromi egyszerű, mint a Kolumbusz tojása, nem az, amit, egyesek vasaltatnak, hanem az, amit alul egy kis ütéssel állított talpára a nagy utazó, felfedező az anekdota szerint. Nem bonyolult, és közben még akár szórakoztató is, csak egy kis igény kell hozzá. A lökést adhatja az, hogy reggel belenézel a tükörbe és valami nem stimmel, vagy éppen az, hogy nem néztél bele, viszont mások nagyon megnéznek. Egyszóval nem érzed jól magad a bőrödben, mert nem tetszik az, amit látsz. Ha már ezt elérted, nyert ügyed lehet. Innentől te döntesz, hogy lépsz még egyet és te is a "csini fiúk" tagsági klubkártyájával éled tovább életed. Itt nem lesznek hatalmas pofonok, az harcosok klubja, ami nem ez, jó ha ezt leszögezzük az elején.   

  A klubkártyásoknak nem lesz nagyobb előnyük sehol, de egy valami biztosan megváltozik, mégpedig az, amit eddig lehet észre sem vettek, hogy felfigyelhetnek rájuk, mert kitűnhetnek a nagy szürke masszából. Nem kell sok hozzá, csak egy kis odafigyelés, és némi "kápé". A pénznek pedig nem biztos, hogy nagyon soknak kell lenni, mert már egészen kis befektetéssel is lehet klubtag valaki. Egy, ami fontos, hogy az eddigi komfortosnak érzett ruhatárad kell átnézni, kritikusabb és más szemlélettel. Azt, hogy ez, mint jelent, már számos bejegyzéseben kifejtettem itt ezen az oldalon. Slágvortokban annyi, hogy csalj optikailag ha kell, ne engedj a kényelem vonzó, ám borzalmas döntésekre kényszerítő sötét hatalmának, légy egy kicsit bátrabb a színek és formák területén, és ne higgy nőnemű hozzátartozóidnak, feltéve, ha biztos vagy abban, hogy jó a stílus érzékük. #metoo 

  Ezekkel a belső elhatározásokkal indulva neki a változásnak, lehet te is megkaphatod majd egy aktuális odanyomott insta vagy facebook képed alá, hogy "Na nézd már, ez a meg úgy kinyalta magát, mint Szaros Pista, Jézus neve napján". Ezt vedd dicsértének, hogy jó úton jársz. Közben pedig ne feledd, ez csak divat, semmi más, ne feszülj bele, és ne hidd el azt, a rengeteg kritikát, amit egyébként azok tesznek, akik még egy rendes pár cipőt sem tudta egyedül megvenni, ahhoz is segítség kellett, hogy eldöntsék melyik rondábbnál rondább darab lesz jó nekik. Ellenben azt sem árt a fejünkben tartani, hogy nagy tévedéseket is elkövethetünk a nagy akarás közben, tehát nem kell a lónak a másik oldalára kerülni, és mindet, de mindent elhinni, amit olyan arcátlan stílus bloggerek, mint én is, rád kényszerítenénk. Van neked saját akaratod és érzéked, de nem árt a pozitív megerősítés. Azt pedig csak a környezeted jobbik felétől kaphatod, és a rossz is működni fog, mert az irigység alapjog ebben a kis hazában. Zárva a mai szentenciát, légy te is klubtag, és már ma dönts róla. Ámen! 

Meggyőztelek? Remélem! 

Barátsággal : Tibor