A véleménybuborékok csapdája!

2020.12.07
Nézd, már megint jött legalább száz komment!
Nézd, már megint jött legalább száz komment!

  Tudom és értem is, hogy mi vagyunk a tíz millió foci, vírus, járvány, és persze stílus szakértő országa. Ahogyan az egyik sör reklámban mondják, nincs olyan dolog, amit mi magyarok nem reparálnánk meg egy szigetelőszalaggal. Sztereotípia? Az persze, hogy az. (De mint szoktuk volt mondani, nagy igazság vagyon benne.) 

  Kitettem ma egy posztot a facebookra, már a sokadik hasonlót, amin egy úr "belebújós" loafer cipőben flangál a dél-olasz korzón, téli kabátban. Láss csodát, rövidebb nadrágszárban. Rögvest ugrott a "nép", hogy "dikk má", ez mennyire nevetséges, csórinak levágták a gatyája szárát, hát nem fel fog fázni, hogy egyéb prosztata gondokról ne is beszéljünk. A szakérői közönség arra is adta fejét, hogy verdiktet mondjanak arról, hogy márpedig ilyen stílus és cipő nem is létezik, olyan ez, mint az "elefántzsiráfpuputevemadár".

Kabát zokni nélkül, rövid gatyaszárral ... ajvé!
Kabát zokni nélkül, rövid gatyaszárral ... ajvé!

  Sokadik alkalommal kellene írnom róla, de most csak összefoglalom azokat a stílus jegyeket, amiket meglátva, egy honi "stílusérzékeny" rögvest rohan, és bősz kommentben fejti ki véleményét, hogy márpedig ez felháborító és arcpirítón rossz és ronda.

- Nadrághossz főleg, ha az úgy van beállítva, ahogyan kellene. 

- Rövid ujjú ing ellenes beszéd. 

- Belebújós cipő féle, "makkosanvicces" loafer, az nem létezik, mert ki venne fel olyat.  

- Zakó ujjának hossza, és szűkített szabása. 

- Dupla soros öltöny, anbloc. 

- Túl szűk, rövid, "hülyegyerekes" méretezés, minden ruhadarab esetén, beleértve a pulóvereket is.  

- Feltűnőbb minták, vagy színek a férfiakon.

(Amúgy meg mi, itt magyari földön tudjuk; mi a stílus és divat, kell a fenének, hogy kioktassak róla.)

Nos ez egy jó nagyra növekedett "véleménybuborék", amiben ott fuldokol a "rogyasztott gatyaszárú", dupla legombolható gallérú inget viselő, a Crocs papucshős, az izomplóban feszítő, a dupla méretű nadrágot és zakót hordó, a fenekénél trottyos örök darab farmert istenítő, a nyáron nem válok meg a flipflop papucsomtól típus, a galléros póló gallérjának feljahtós, napszemüveget homlokba tolós, a pufi mellényt minden alakalomra viselős, a magát elegánsak gondoló, de életében egy öltönyt hordott és zsebsztájliszt. Az "ős konzervatív", aki szakkönyvekből öltözködik. Első és egyetlen zakójában fotót posztolós, akiről az ismerősei azt írják majd, "te Sanyi, milyen elegáns vagy". Szólj, ha valakit kihagytam volna a sorból! 

Itt kapja az első sokkot, és kommentel.
Itt kapja az első sokkot, és kommentel.

  Senki nem akarja megerőszakolni a fent felsorolt típus egyetlen egy tagját sem, csak jó lenne, ha észre vennék magukat, hogy az, amit képviselnek rossz, és a stílus nyomait sem lehet felfedezni benne. Egy dologra azért meg lehetne kérni őket, hogy ne kommenteljék össze az oldalt, és ha lehet kezdjék összeszedni magukat, hogy ne sérüljön az a maradék, aki bizony szeretne elegánsan stílusos lenni. (Kettő lett belőle!) Ettől szép és színes ez a világ, és nem sérül a vélemény szabadság sem.

 Elfogadom, sajnos a köz nem ad lehetőséget arra, hogy legalább nyomokban követhető példákat lássanak, mert vagy alulöltözött és borzalmasan igénytelen szereplőket mutogat a média bárhol, vagy pont az ellenkezőjét szeretnék ráerőszakolni, azzal ami túl hivalkodó és valóban nem hétköznapi utcai viselet.

  Javaslom; erősen az oldalaim követését, ez megoldás lehetne a problémák kezelésére. Ezzel nem azt mondom, hogy mindent és mindenki magra vehetne, amit stílustippként bemutatok, de vannak elemek, darabok, amiket be lehet, - akár be kellene - illeszteni a megjelenésünkbe.

Hidd el, nem akarok rosszat, és nem akartam ma erről írni sem, de így hozta az élet ebben a "stílus buborékban", amiben meg én élek.

Barátsággal; 

Tibor