A tavasz tizenhét pillanata. (Csak tíz!)

2018.03.19

   Amikor Stirlitz (Max Von Otto) - fiatalabbak kedvéért egykori Szovjet James Bond - szétnézett az utcán, kilépve otthonából, nem volt elégedett. 9 óra,19 perckor még nem látta, hogy a beépített ügynökök tavasz lévén, nem követik a párt utasítását. Bár tudta, hogy ez a tavasz sem lesz más minta megszokott, még nem volt annyira kiégett, mint az ellenség ügynökei. Ezért titkos " insta story " utasításokat adott a tíz legfontosabb stílus pontok alcímmel, hogy mivel lehet megtéveszteni a tavasz ellenséges kémjeit, és azok tizenhét pillanatait. A tíz pont, történelmi hitelességgel kerüljön most ide, miután a történészek megoldották annak titkos algoritmusát.   

1,   Minden ellenálló férfi, ha nem akarja, hogy az Ízlés Titkos Rendőrség (továbbiakban Í.T.R.) lecsapjon rá, próbáljon meg legalább egyszer az életében, a kitaposott és agyonhasznált téli, tavaszi, nyári ,őszi cipője helyett, - sajnos ami gyakorlatilag egy és ugyan az -, legalább két - két pár csereszabatos lábbelit venni. Mert az ellenség sasszemmel kiszúrja, ha a cipő lestrapált és agyonhasznált, és természetesen semmi közük a tavaszhoz.  

2,    A férfiak többsége az unalmas, és egyhangú zoknik helyett, szintén a fent leírt esemény elkerülése érdekében, tavasszal próbáljon meg legalább öt pár, lehet több is, itt nem kell a fukarkodás; színesebb zoknit vásárolni magának. Ezek pontos színmeghatározásai elérhetőek a központi ügynök adattárban, és mikrofilmeken. 

3,   A beépített férfiak többsége a megengedett méretnél még mindig egy számmal nagyobb nadrágot, inget és zakót hordanak. Holott a párt egyértelmű utasítása már a 45/200899 -s rendeletében előírta, hogy a felvehető kombináció csakis úgy téveszti meg a megszálló hatalmat, ha az pontosan a test mértére van szabva. Az utasítást egyértelműsítése érdekében Stirlitz kénytelen lesz személyre szabott megbeszéléseket eszközölni. Az elérési pontot itt találja minden érdekelt! 

4,   A tavaszi pillanatokra ajánlott, szintén utasításba adott, a ruházat színére vonatkozó pont, hogy eltérően a téli álcázó (fekete - szürke) kombinációtól szigorúan eltérőnek kell lennie. Itt ügyelve arra, hogy az ellenségben ne keltsünk feltűnést, tehát alkalmazni kell a színek szabadabb használatát. Az öltönyök, és lezserebb ruhák esetében egyaránt. Az utasítás erre pontos képes leírással szolgál szintén.   

5,   Miután a tavasz beköszöntött és az ellenség figyelme lazul, látva az utcákon megjelenő lengébb textíliákban megjelenő kémhölgyeket, szabadabb és megengedőbb a lesz a felöltők tekintetében. A téli egyenruha - nagykabát és vastag steppelt dzsekik után - a zakók és vékonyabb ballonkabátok ajánlottak. Lásd képes pontok! 

6,   A tavasz divathadművelet (rejtjelezett kód alatt; #Tavasz2018) fontos pontja, hogy végre a minden helyzetre megfelelő farmert cseréljük vászonnadrágra. Az ellenség chinonak hívja. A cél, hogy a feltűnést kerüljük, tehát alkalmazzuk mi is besimulva stílussal. Ezekben ismét a bátrabb színek ajánlottak a #Tavasz2018 ajánlásával. Lásd a kémek, instagram profiljába ágyazott rejtjelezett üzenetben.  

7,   Az ellenség ügynökei egy percet sem pihennek, tehát taktikát váltva, megtévesztenek. Erre is kellő gondossággal kell figyelni. Stirlitz külön kitért arra, hogy az előre géppel szakított farmerek, a lezserebb megjelenésnek álcázott, de közben mackó nadrágnak nevetett divat "vegyi fegyvereket" nevén nevezze, és erről a hálózatot értesítse. Külön emlékeztető feljegyzést készített, hogy mely ellenséges blogok terjesztik ezt a mételyt. A bekövetkező lebukások és bajok elkerülése érdekében, láthatatlan követőkóddal jelölte meg őket. Ezek a ruhadarabok, az ügynökök esetébe szigorúan kerülendők. Kivétel talán a hazafias alapon jelentkező fiatalabb generációt. 

8,  Stirlitz napi parancsba adta az együttműködő hálózat tagjainak, hogy mielőtt a tavaszi meleg már szinte nyári hősébe csapna át, az ingek esetében még ha azt a megszállók ránk is akarnák erőszakolni, soha ne cseréljük le rövidujjura. A lebukás veszélye fenyeget mindenkit, akik ezt a parancsot megszegik. Külön egyeztetett jelzés, hogy az ingujjat felgyűrve hordjuk, így tudatjuk, mi együtt harcolunk az Í.T.R ellen. 

9,   A #Tavasz2018 konkrét utasításokat adott arra, hogy kerülendő, és szigorúan tiltott a hálózat tagjainak az elcsábulás, a szandál - zokni kombináció felé, ez azonnali halált okozó viselet. Erre itt külön létrehozott, kémek belső elhárítása jár el a legnagyobb szigorral. Akár kötelezővé téve a vétkes részére, az örökös titokzokni hordását cipővel, vagy súlyosabb esetekben a zokni nélküliséget is. A szandál azonnali elkobzása és elégetése, megsemmisítése kötelező.  

10,   A tizedik pont, amit Otto Von Stirlitz kiadott, hogy még ha az ellenség a legnagyobb csábítását is bevetné, kedvezményekkel spékelve, még akkor sem lehetséges, hogy 100% műszálas zakót és műbőr cipőt vegyen magának a beépített ellenálló. Ezek a tettek, a tavaszi hadjárat elleni legnagyobb vétségeinek számítanak, ami azonnali megtorlást vonnak maguk után, és az ügynök azonnali stílus likvidálásával járnak. Nem lehet ezzel a könnyelműséggel veszélybe sodorni a precízen kidolgozott #Tavasz2018 programot. Az Í.T.R ezekre a cselekre lecsapókat, buktatja le azonnal, és kíméletlen divat terrorban részesítik őket. 

  Stirlitz nyugtázta, hogy a tíz intézkedési pont, a titkos fedett csatornán, hála a közösségi megosztó szellemnek, eljutott az érintettekhez, és 10 óra 49 perc 45 másodperckor elfoglalta megszokott pozícióját kedvenc kávézójában.   Arra gondolva, hogy ezzel valahogy túl lehet élni ezt a tavaszt is, és a nyár már csak egy nyertes csata végpontja lesz. A kémek fura világa még akkor sem tántorította el, amikor úgy érzete, hogy ez a munka szinte olyan mint, homokot lapátolni a Kalahári sivatagban.  

A fenti tíz pontos feljegyzést az utókornak, Tibor osztotta meg. Ő még hisz a stílus kémek elhivatottságában. 

Barátsággal, és szigorúan bizalmasan : Tibor