A múló idő is okosodik.

2018.10.30

  Az igazság az, hogy sokáig rabja voltam, a karomon hordott ketyegőknek, és ez szinte fétissé vált már-már számomra. Konkrétan azt jelentette, hogy eljutottam oda, hogy több és még több órásdoboz telt meg karórákkal. Olyan lettem mint egy rossz órásműhely, mert egy idő után szinte minden órámban (ami nem automata volt) lemerült az elem, és hiába voltak szépek és pontosak is, ott álltak a dobozban, mert én bizony lusta voltam elvinni azokat elemcserére. Így aztán jöttek az automata változatok, vagy a jó öreg felhúzós szerkezetek, mert valódi férfi csakis ezeket hordja. Viszont itt meg a pénztárca teltségének hiánya okozott problémát, mert valljuk be, ezek a darabok nem az olcsóságukról híresek, főleg, ha még márkájuk, nevük is van. 

Manapság ezt az automatát kedvelem.
Manapság ezt az automatát kedvelem.

  Ez a betegség is elmúlt, mint egy tavaszi nátha, és egyre jobban ragaszkodtam a csuklómon lévő megszokott és jól bevált órámhoz. Persze ezzel is lettek gondok, mert a szíja nem minden esetben volt egyeztethető az aznapi outfittemmel. Így aztán megint egy mánia ütötte fel a fejét, ez a bőrszíj vadászat. Ez jó is lett volna még vagy pár évig, ha nem jön egy izgalmas terület, amit a kütyümániás bolondéria dobott elém. - Pedig először mennyire idegenkedtem tőlük, de aztán ők lettek az erősebbek. -  Ez pedig az okosítás. Okosított telefonok, okosított gépek és okosított órák. Itt a vég kezdete. Mert, ha már van okos telefon, legyen már vele párhuzamban működő "karon hordható" is az. 

Ő már  okosabb mint én.
Ő már okosabb mint én.

  Mert ugye mégsem lehet a telefont a karunkra "szigszalagozni okosban", bár mi magyarok, talán ezt is megoldanánk. Meg aztán mennyire menő, mint egykor a filmeken, hogy az ember belebeszél órába ami a kezén van, és kiáll az autó a háza elé, vagy éppen a pizza jön házhoz, ha azt az utasítást adta. Így lettem első körös okos óra tulaj, és megszállott szinkronizáló. Mert kellett, hogy az sms, az e-mail és minden más jelenjen meg azonnal a kezemen is, mert már az ember mégiscsak lusta, hogy a telefonon nézze meg, nem beszélve, hogy mekkora "májjerség" volt ez, hogy csak rápillantottál és mondtad, hogy Gizike most küldte el a "mákos lecsó" receptjét. Viszont ami az első generációs okos órák hibája volt, az ma is az; mégpedig az apró és egyre olvashatatlanabb karakterek.

Látható kijelzők felé. IQI I8 4G Smartwatch
Látható kijelzők felé. IQI I8 4G Smartwatch

Telt múlt az idő, és ahogy haladtunk az időben előre, az egyre fejlettebb megoldások felé, úgy lettek a hétköznapi megjelenések részei ezek az eszközök. Illetve valóban azon túlmutatóan hasznosak amellett, hogy olvashattad mit írt a főnököd, jöttek a pulzus, vérnyomás, és kalória számláló megoldások. Ezeket már tényleg azok is szerették, akik amúgy nem vettek volna soha hasonló órát, de sport szerelmesei lévén, pontosan tudták adagolni maguknak a napi kínszenvedést, futással, úszással, vagy épp fekvenyomással. És itt lett valóban hétköznapi kiegészítő a smartwatch, azaz az okos óra.

 Manapság ott tartunk, hogy egyre másra jönnek ki a gyártók a nem csak oprencerekben fejlett, de szebbnél szebb kialakítású órákkal, és egyben növelték azok üzemi idejét is. A tok a benne lévő processzor kijelzője, egyre mutatósabbak lettek,(ha ha ha, nincs is mutató!) és mivel ezek szoftveresen cserélhetők, letölthetők, még egyedibbé váltak ezáltal. Ebben az esetben, mint a divat esetében sem, a márka függés megszállottja voltam. "Almás" nem kell, mert amúgy sem kihasználható és felettébb drága, és közben adndroid rendszeren is szépen látom, hogy épp most üt meg a guta (magas vérnyomás miatt). Mostanra kikötöttem egy számomra minden szempontból megfelelő darabnál. Amellett, hogy lépésszámláló, pulzusszám mérő, és kalória táblát is figyelő, de hasznos társam az üzleti életben is, mert valóban tudok vele gyorsan reagálni a kérésekre, még ha nincs is a kezemben a telefonom. Küldi az értesítéseket, sms, messenger, facebook, instagram, e-mail stb. Még ha nem is tudom elővenni a telefonom, hogy készítsek egy gyors fotót akár egy nyakkendőről, ami épp megtetszett, lőhetek vele egy fotót is, mert van benne egy kis kamera beépítve. (Jelzem, nem kémkedésre, és perverz álmok megvalósítására tették bele!) Mindez Kínából, és a tőlük már megszokott alacsony áron, de magas minőségben. (Nem occó!) A kis szerelmem neve: IQI I8 4G. Tud ez mindent, még telefon sem kellene hozzá, mert a SIM kártyát is beletehetjük, és egy vezeték nélküli headsettel beszélhetünk is rögvest. A külsőséget tekintve a "nemszeretem" szó illik rá, de sportosan elegáns. Kijelzője pont akkora, hogy azt még az én "öregedő" szemem is rögvest meglátja, ha bepittyen. Idestova egy hónapja, szíven együtt dobban vele, szó szerint, mert méri félóránkként, hogy élek e még. Különben nem venném észre ... 

Bátran tudom ajánlani, és ha használod a kódot még extra kedvezményt is kaphatsz a vásárláskor.  Használd ezt a kódot :  GBIQII8S  és a link : https: bit.ly/2CmjR7v ide kattints! 

 Nem szeretném ezt már jobban "túlspilázni", nézd meg ezt a videót is róla, és meg lehetsz győzve, hogy nem minden az, aminek látszik, lehet akár jobb is. A stílusa is megvan, pedig csak "okos".

Barátsággal : Tibor