A Meyer és a Wegener.

2021.06.21
Minek örül a stílus blogger?
Minek örül a stílus blogger?

   Két évvel ezelőtt láttam egy online hirdetést, ahol nagyon érdekes színes és rácsmintás nadrágok voltak. A hirdetés nyelve nem volt számomra egyértelmű, mert a magyar szöveg, egy angol, illetve román oldalra vitt tovább, tehát nem igazán tudtam, hogy akkor most mi is van, meg hogy.

  A webshopon nézelődtem és úgy voltam vele, hogy rendelek is majd magamnak egy nadrágot próba jelleggel, mert épp akartam magamnak egy új chinot, színeset. Aztán mégsem lett belőle sajnos semmi, mert egy másik márka épp megtalált és a garbrób feltöltés sikeresen abszolvált lett.

Jöttek a sanyarú covid idők, és vele a mackónacis és agyon mosott pólók ideje, meg amúgy sem lehetett nagyon sehová sem menni, így inkább le és nem felöltöztünk. Tehát hamvába halt az, hogy az emberfia új ruhákra költsön. 

  Valahogyan mégis "kibekkeltük" a karantatént, és rám jött a veszélyes szerzés vágy. Néztem, nézegettem a webshopok tavasz-nyári kínálatát, illetve kerestem, de nagyon az extra slim helyett, az újból terndbe jövő regular fit cuccokat. Erre újból szembe jutott a Meyer - Wegener banner. Két kattintás, és ott is voltam a magyar nyelvű oldalon. Két év elteltével még jobb termék kínálatot találtam. Nem csak nadrágok, de már ingek és zakók is sorakoztak a virtuális bolt polcain. Mivel a pandémia hozzászoktatott ahhoz, hogy sajnos nem kézzel, hanem csak szemmel lehet mustrálni, mint egy "rossz pornóban", így valóban csak a feltöltött képekre és talán szaktudásomra tudtam hagyatkozni, hogy elsőre kiválasszak pár inget, zakót és nadrágot. Természetesen van segítség a mérettáblázathoz, derék csípő és minden, ami kell, és ha nem lennél biztos a dolgodban egy jó mérőszalaggal utána is járhatsz, hogy aztán melyik lesz a jó.

  Mivel a karantén alatt én inkább fogytam míg mások plusz kilókat szedtek fel, az igazság az, hogy még nehezebb lett a valós méretem ismét eltalálni. Így aztán a szabó centihez folyamodva lemértem magam, ahogyan az a nagy könyvben áll. (Ez leginkább a zakók és nadrágok miatt volt fontos, mert az ingek esetében nem sokat változott a méretem.) Nem mintha ez annyira fontos lenne az olvasó számára, de adjam már ki magam kicsit. Felfegyverkezve, és elszántan dobáltam be a kosárba a kiválasztott három zakót, inget és nadrágot. Lesz, ami lesz, rajtam már nem múlik.

A rendelésem egy email visszaigazolás után jelentkezett, hogy Romániából jön majd a csomag, így nagyon nagy gondot a megérkezésében nem láttam. 

  A nadrágok pamut és elasztán keverékekből készülnek és újrahasznosított anyagokból illetve biopamutból. Ez nem semmi, főleg arra gondolva, hogy ezzel még ha álszent is a dolog, úgy érezhetem, hogy tettem a környezetünkért is valamit. A zakók szinték kevert szálas, de itt a len és pamut keveréke dominál, főleg a nyárra gondolva, bélés nélkül szellősen. A három ingről majd egy külön bejegyzésben írok, mert "kellemesen csalódtam". Három - négy nap múlva jött az értesítés a csomag érkezéséről. Így is lett, ahogy mondani szokták. A postás helyett a futár cég csöngetett kettőt. Lázas bontogatás után jött az első sokk, hiába a nagy méricsgélés és centizés, az ingeken és két zakón kívül az összes többi ruha egy számmal nagyobb és bővebb lett, mint kellett volna. Ezért itt hívom fel a nagyérdemű figyelmét, hogy minimum egy számmal kisebb legyen, amit rendelsz, mert valamilyen fura oknál fogva az, ami amúgy 48-as, itt inkább 50, de ez legyen a legnagyobb gond. Az ügyfélszolgálat megértőn kezelte az ügyet és visszaáruért a futár jött, hozva a már teljesen jó méretezést. (A késést pedig a májusi tél amúgy is letudta, mivel nem tavaszi vagy nyári ruha kellett, hanem inkább kora téli.) 

Az íráson belül már láthatók a "modell" alkatomon a kreált outfitek, így ott találhatóak a webshop elérhetőségek a darabokról. Kívánom, hogy nektek is ennyire egyszerű és jól összeillő variációkat sikerüljön összehozni, mint nekem. 

Barátsággal;  

Tibor