A győzelem a fontos, nem a részvétel?

2017.05.07

"Aki azt mondja, hogy a győzelem nem minden, az valószínűleg soha nem győzött még életében."

(Mia Hamm)

    Arra gondoltam, hogy ma egy nagyon rövid posztban erről a témáról írok, azért mert a világunk nagyon "álszent" része azt vallja, hogy nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Számomra a fenti mondás, amivel a rövid bejegyzést indítottam a lényeg. Mert én, aki semmilyen sportot nem űzök, és talán már nem is fogok. (Bár ezt nem jelentsük csak így ki elhamarkodottan.) Ki tudja? Úgy gondolom, hogy a sportolóink célja legtöbb esetben a győzelem, és nem a részvétel, és nekünk, akik valahol a pálya széléről, a tévé mellől, izguljuk végig a küzdelmüket, gyenge érv az, ha nem nyert vagy győzött, hogy legalább ott volt. 

   Mi lehetne más a saját életünkben is a cél, mint az, hogy győzzünk. Lehet ez kis csata, napi harc, de nagyobb ütközet is. Itt persze értve azt, hogy a csata nem a mások legyőzése, a harc nem a kicsinyes parkolóhelyért, a sorban előbbre jutásért, hanem ütközet egy cél érdekében, ami jobbá tesz bennünket. Egy új munka előtt, egy nagyobb kihívás esetén, és sajnos néha a betegségek legyűrésében. Az igazi csata ez. 

   Számomra az is győzelem, ha eggyel több azon férfiak száma, akire hatott az, amit művelek itt a blogon, az oldalaimon. A győzelem íze ez? Nem hinném, mert az nem győzelem, ami nem jár együtt azzal, hogy közben segítettem is. Mert az igazi győzelem az, hogy a részvétel mellett a közös öröm is egybe forrasszon bennünket. A cél tehát a boldogság, és a közösen elért győzelem. A segítség, de közben az, hogy tudjuk a győzelmünk nem öncélú és önző.

  Nincs az, hogy- " jaj a legyőzötteknek "- , mert nem lehet győztes az, aki ezt vallja. Hiszem, hogy a nemes küzdelemben a cél az, hogy te nyerj, de nem mindenáron. Mi férfiak gyakran megfeledkezünk erről, pedig nem kellene, még akkor sem, ha vallom, hogy valóban a győzelem a fontos. Legyünk akár sportolók, vagy a hétköznapok harcosai. Győzni tehát tudni kell. 

 

A Dove Men+Care hiszi, hogy az igazi győztesek törődnek másokkal. Nézd meg videónkat, hogy lásd hogyan válnak a sportolók igazi győztessé.  

"Szponzorált videó: A győzelem a fontos, nem a részvétel?"

A Dove erre hívja fel a figyelmet, amikor a legújabb kampánya mellé az egymást segítő győzteseket teszi. A kampányvideó számomra szép példája annak, hogy létezik még nemes versengés, és közös cél. Nézzük tehát együtt meg a filmet, és okuljunk ebből a pár percből. 

Az utolsó mondat a "győztesek" számára, szintén egy idézet: "Hogy jó győztes légy, még jobb vesztesnek kell lenned." ( Michael Schumacher)

Ma ez a legfontosabb üzenetem minden olvasóm, és stíluskövetőm számára, legyünk együtt dicső győztesek a divat frontján, (is). 

A bejegyzést a Dove ajánlásával készítettem.

Barátsággal: Tibor