A férfi; mint a vásárló lény.

2018.01.05

  Ez a folyamat, amiben tanulhatnánk a hölgyektől, de mégsem tesszük, mert az olyan "más" lenne. Holott!!! Nem az, de mennyire nem. 

Nem bizony, és sajnos ha egy - egy elegáns, és egyben hordható ruhadarabot akarunk magunkénak tudni. Ezt a folyamatot nem tudjuk elkerülni, még ha támadnak a "távol-keleti" webshopok íncsiklandozó termékei. "Hoppácska", 6010 jó magyar forintért egy pár tiszta bőr csuka? Még a hülyének is megéri, nemhogy nekem... És már csap is le rá! Meg a gombás fertőzésre, amit majd kap ha viseli is. 

Micsoda páratlan lehetőség! Ki nem hagynám, mint az arcfelismerős "ájfont", majdnem egy Suzuki áráért.  

   Akkor most térjünk vissza a földre, és tényleg gondoljuk át, nem kapkodva és a lehetőségeinket mérlegelve, mit veszíthetünk azon, ha valóban időnket és (fölös) energiánkat szánunk, a minőségi vásárlásra. Ruhákról írok, nehogy félreértés essék. Most nagyon aktuális, mert csak úgy repkednek a kedvezmények.  

Tőlem, ne várjátok, hogy most abba fogok bele, hogy boltokat, üzleteket ajánlva megmutassam mit és hol. Inkább arra gondoltam ebben a blogposztban, hogy bemutassam a férfit, az Isten elsődleges művét "mint (a) vásárló" alapeseteit. Vagyis, hogy jutottunk idáig, már ha eljutottunk. 

1, A férfi, aki gyorsan túl akar esni a vásárlás borzalmain. Ő az, aki eddig csak barátnőjét, feleségét, lányát stb. kísérte a plázák zsúfolt kupon napjain. Ezért aztán az a kép alakult ki benne, hogy egy Xanax bekapása esetén át lehet vészelni ezt a borzalmat. Ő a pánik vásárló. Gyorsan, sietve megvenni bármi is az, és rohanva távozni a tett színhelyétől. Otthon elővéve a megszerzett darabokat, jön arra rá, hogy szűk, bő, vagy épp hosszú, és a színe sem tetszik. 

2, A férfi, aki fél. Igen, mert az extra macsó is, még ha karizma ( bicepsz ) Arnold és Sly méreteivel vetekszik, kis lelkén legbelül egy picike nyuszika. Az eladók réme ő. Mert ha meg merik szólítani, máris futva távozik az üzlet, egy távolabbi üres részébe. Majd dolga végezetlen duzzogva távozik, és nem vesz semmit. "Ide se jövök többé az biztos!" Gondolja magában, és arcára ez rajzolódik ki.

3, A férfi, aki magabiztos. Igen "magában biztos", de abban már kevésbé, hogy mi is az, ami jól állna neki, és nem nézne benne úgy ki, mint aki épp a kínai bazár legmélyéről turkálta magának a megfelelő darabokat. Ő az aki mindent lefitymál, és megmagyaráz, olyant kér ami nincs, és soha nem is volt. Ő sem ismeri igazán a márkát, de tudja, ha kérdezi, attól úgy látszik, mintha tudna bármit is róla. Azt harsogja jó hangosan, hogy mindenki jól hallja, volt már nekem olyan, de nem jött be. Vásárol ugyan, de bár ne tenné!

4, A férfi, aki csakis a női ( és/vagy barát ) gyermek szavára adva vesz meg bármit is. "Apa ez neked annyira jól áll, vedd meg!" Ekkor leemeli a polcról, a lila pólót, amin egy meztelen csaj korsóból issza a vodkás sört. Egy előnye van, hogy ő legalább hallgat valakire. Bárkire, csak ne neki kelljen döntést hozni, ebben a nagyon rémes helyzetben. Alap esete az anyuci pici fiának, avagy a kezét senki el ne engedje, mert eltéved a gondolák közt, és hangosbemondón keresik majd a pénztárnál. 

   Biztos vannak még más "alap esetek". Ha netán sértve érzi magát, mert önnön énjét ismerte fel, az csak a véletlen műve lehet, vagy mert szándékosan, rád akartam célozni. Ma abban vagyok érdekelt, hogy formáljuk a vásárlói öntudatunkat. Tudatosan, ellenben nem okoskodó, megfontolt döntéshozatallal. Sok ruhadarab, vagy cipő, nyakkendő, zakó kiválasztásánál ez nyerő taktika lehet. 

Itt még boldog is lehetnél!
Itt még boldog is lehetnél!

  Tudom, az is gond, hogy nagyon kevés a képzett leadó ezen a területen (is). Viszont, ha megtaláljuk a boltunkat, és ott a segítő kezet, ne toljuk el magunktól. Talán ez az első lépcső, a stílusos öltözködés rögös, de nem nehéz útján. Merjünk tanácsot kérni. Amennyiben nem kapunk választ kérdéseinkre, vagy nem olyannak érezzük a fogadtatást. Forduljunk ki bátran innen, de ne adjuk fel! Ne vegyük meg, ne essünk rajta gyorsan túl, mert ez nem lóverseny. Amire kiadjuk a pénzünket, lesz az amiben majd, nap - mint nap látni fognak bennünket. 

  Becsület szó, lesz olyan blogposzt is, ahol ajánlok üzleteket is, ahol a kettő találkozik; az eladók, és a minőségi termékek. Viszont addig, tanuljunk meg vásárolni legalább.  

Barátsággal: Tibor